Perusturvalautakunnan puheenjohtaja ihmettelee vuokratyön hintasotkua Porissa

Vuokratyön käytöstä on tullut Porin perusturvalle sen oman arvion mukaan isot tappiot odotettujen säästöjen sijasta.

työvoiman vuokraus
Hoitajia sairaalan käytävällä.
Sairaalasijaisten kustannukset ovat herättäneet keskustelun Porissa.Yle

Porin perusturvalautakunnan puheenjohtaja Sonja Myllykoski (sd.) hämmästelee vuokratyövoiman käytöstä syntynyttä soppaa.

Perusturvan johdon mukaan viime vuonna aloitettu vuokratyöntekijöiden käyttö sijaistuksissa on tuottanut suuret tappiot, vaikka alun perin uudistuksen odotettiin tuovan säästöjä. Vuokrafirma Seuturekry on kiistänyt tulkinnan ja pitänyt Porin kaupungin laskelmia väärinä.

Päätöksiä illalla

Perusturvalautakuntaa johtava Sonja Myllykoski sanoo, että asia pitää tutkia tarkasti.

– Nyt puhutaan aika isoista summista. Tämä on sen luonteinen ja suuruinen asia, että aineistoon on perehdyttävä tarkasti. Sen jälkeen mietitään, miten jatkossa menetellään, Myllykoski toteaa.

Nyt puhutaan aika isoista summista.

Sonja Myllykoski (sd.)

Myllykoski sanoo, että vuokratyön osalta pitää jatkossa saada tarkempia laskelmia jo ennen päätöksentekoa. Hän ei tahdo vielä arvioida, minkälaisen ratkaisun perusturvalautakunta tekee keskiviikkoiltana. Perusturvajohtaja Terttu Nordman esittää Seuturekryn palvelujen käytön rajaamista.

Porin perusturva järjestä sosiaali- ja terveyspalvelut Porin lisäksi Ulvilassa ja Merikarvialla. Seuturekry puolestaan on kuntien ja muiden julkisten organisaatioiden omistama vuokratyövoiman välitysyhtiö, jolla on yli 5 000 sijaistyöntekijää.

Perusturva joutui pyytämään viime vuonna miljoonien eurojen ylimääräisen rahoituksen poliitikoilta kustannusten kasvun takia takia.