Hyppää sisältöön

Bloomberg: Suomi on maailman 3. innovatiivisin maa – taakse jäivät Yhdysvallat ja Kiina

Bloombergin indeksissä listataan eri maiden innovatiivisuutta muun muassa korkean teknologian yritysten tiheydessä sekä aktiivisessa patenttitoiminnassa.

Crispr-tutkimusta kiinalaisessa Sun Yat-sen -yliopistossa Guangzhoussa. Kuva: AOP

Suomi on petrannut sijoitustaan ja noussut maailman kolmanneksi innovatiivisimmaksi maaksi vuonna 2019, käy ilmi Bloombergin tuoreesta innovaatioindeksistä (siirryt toiseen palveluun).

Etelä-Korea pitää ykköspaikkaa jo kuudetta vuotta, tosin Saksa on noussut aivan Etelä-Korean kantaan. Saksan nousua pönkittivät panostukset tutkimukseen ja koulutukseen. Suomi paransi sijoitustaan viime vuodesta neljällä pykälällä.

Suomi kuuluu innovatiivisuudessaan maailman kärkeen, kun mitataaan patenttitoiminnan aktiivisuutta ja tuottavuutta.

Suomen taakse jäävät listauksessa muun muassa maailman kaksi suurinta taloutta, Yhdysvallat (8.) ja Kiina (16.)

Ruotsi putosi vertailussa viisi pykälää viime vuodesta sijalle 7., sen eteen kiilasi viiden sijan parannuksella Israel, missä patenttien määrä on noussut viime vuodesta.

Maailman innovatiivisimmat maat Top 10

  1. Etelä-Korea
  2. Saksa
  3. Suomi
  4. Sveitsi
  5. Israel
  6. Singapore
  7. Ruotsi
  8. Yhdysvallat
  9. Japani
  10. Ranska

Bloombergin innovaatioindeksi listaa eri maiden talouksia muun muassa tutkimus- ja kehitysrahoituksen määrän perusteella. Myös korkean teknologian yritysten ja patenttien määrä listataan kussakin maassa.

Innovaatiopisteytys alkoi 200 maan kartoittamisesta ja kaikki pyydetyt tiedot saatiin 95 maalta. Bloomberg julkaisi 60 kärkisijoitusta.

.
.