Nuoret haluavat tutkia kahdeksan kouluaamujen lopettamisen vaikutukset Kouvolassa – lautakunnan puheenjohtaja: "Selvityksen arvoinen asia"

Nuorisovaltuusto haluaa tietää, miten koulun alkamisajan myöhentäminen vaikuttaisi koulupäivien rakenteeseen ja koulukyyteihin.

murrosikäiset
nainen nukkuu älypuhelimen vieressä
AOP

Kouvolan nuorisovaltuusto haluaa kaupungin selvittävän, millaisia vaikutuksia kello kahdeksan kouluaamuista luopumisella olisi.

Nuoret haluavat tietää, miten oppituntien alkaminen esimerkiksi kello 8.15 tai 8.30 vaikuttaisi koulupäivien rakenteeseen ja koulukyytien järjestämiseen.

Lisäksi selvityksessä halutaan huomioitavan, kuinka myöhäisempi aloitusaika vaikuttaisi oppilaiden ja opiskelijoiden keskittymiskykyyn, terveyteen, jaksamiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

– Kokoustimme maanantaina, ja kirjoitimme kaupungille selvityspyynnön, kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Anssi Moilanen.

Nuorisovaltuusto on osoittanut selvityspyynnön kasvatus- ja opetuslautakunnalle sekä opetuksesta vastaaville virkamiehille.

"Selvityksen arvoinen asia"

Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henna Hovi (sd.) ei osaa vielä ottaa kantaa asian etenemisen kulkuun, mutta hän vakuuttaa, että nuorisovaltuuston ehdottama selvitys otetaan käsittelyyn.

– Mielestäni nuoret ovat ajan hermolla, ja tämä on ihan selvityksen arvoinen asia, sanoo Henna Hovi.

Tampereen kaupunki päätti viime marraskuussa myöhentää oppituntien alkamisajankohtaa kaikissa peruskouluissa. Koulupäivät alkavat ensi syksystä alkaen kello 8.15–8.45.

Möys Helsingissä on pohdittu sitä, että kaupunki suosittelisi kello kahdeksan kouluaamuista luopumista.

Joissakin Kouvolan kouluissa opetus alkaa jo nykyisin hieman kahdeksan jälkeen bussiaikataulujen mukaisesti.