Opiskelijoille remontoidaan tiloja miljoonilla euroilla Kemissä – Lapin AMK keskittää toimintojaan

Urakan kustannusarvio on 3,8 miljoonaa euroa.

Lapin ammattikorkeakoulu
Ammattikorkeakoulun rakennus.
Ammattikorkeakoulu keskittää toimintojaan Kemin Kivikankaalle.Lapin AMK

Lapin ammattikorkeakoulun miljoonia euroja maksava remontti Kemissä on alkanut. Remontissa kaikki ammattikorkeakoulun toiminnot keskitetään yhteen toimipisteeseen Kivikankaalle.

Remontissa rakennetaan uutta tilaa lähes 600 neliötä hoito- ja vanhustyön opiskelijoille, jotka siirtyvät keskustasta ammattikorkeakoulun kampusalueelle. Näiden alojen koulutukset siirretään Kosmos-taloon ensi syksyksi. Samaan taloon muuttavat myös AMK:n ja Lapin yliopiston hallinnon ja tukipalveluiden työntekijät, joilla on nykyään tilat Kemissä Lumikontiellä.

Tilat pienenevät Kemissä ja Rovaniemellä

Lapin ammattikorkeakoulun mukaan Kosmos-taloa remontoidaan, koska tilojen käyttötarkoitusta muutetaan. Remontti on alkanut tammikuun puolivälissä nykyisen liikuntasalin muutostöillä ja etenee vaiheittain siten, että valmista on määrä olla lokakuun lopussa.

Lapin ammattikorkeakoulun mukaan sisätiloissa tehtävä remontti ei edellytä väistötiloihin siirtymistä, vaan koulutyö jatkuu rakennuksessa koko remontin ajan. Hankkeen pääurakoitsija on kemiläinen rakennusliike M. Kurtti, LVI-urakasta vastaa Lapin LVI-asennus ja sähköurakasta Assemblin Oy.

Vastaavat muutostyöt ovat käynnissä myös Rovaniemen kampuksella. Ammattikorkeakoululla tulee siten jatkossa olemaan yksi toimipaikka jokaisessa kampuskaupungissa.

Muuttojen ja muutostöiden jälkeen ammattikorkeakoulun käytössä oleva kiinteistömassa vähenee nykyisestä 46 000 neliöstä noin 30 000 neliöön.