Arabianrannan murhaepäilyn syytteen nostaminen siirtyy

Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneen 7-vuotiaan pojan henkirikoksen tutkinta on edennyt, kertoo poliisi.

henkirikokset
Käräjäoikeus
Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi on kuullut Helsingin Arabianrannan henkirikoksen tutkinnassa kaikkia asianosaisia sekä lukuisia todistajia. Syytteen nostaminen kuitenkin viivästyy, sillä esitutkinta ei tule valmistumaan aiemmin päätettyyn määräaikaan eli 6.3. mennessä, poliisin tiedotteessa mainitaan.

Syy esitutkinnan viivästymiselle on se, että epäilty on pyytänyt tekohetken mielentilansa tutkimista jo esitutkinnan aikana. Käräjäoikeus määräsi viime viikolla epäillyn mielentilatutkimukseen.

Syyttäjä hakee syytteen nostamisen määräajalle jatkoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista tiedotteessa.

– Uutta päivämäärä ole vielä tiedossa, mutta todennäköisesti se tulee olemaan myöhemmin keväällä, Kanth kertoo.

Kuulustelujen lisäksi poliisi odottaa vielä lausuntoja esimerkiksi teknisen rikostutkinnan tuloksista, uhrin ruumiinavauksesta sekä epäillylle tehdyistä kokeista, joista selviää esimerkiksi, oliko mies tekohetkellä päihtynyt.

Rikoksesta epäiltyä aiotaan kuulla seuraavan kerran vasta esitutkinnan loppuvaiheessa.

– Hänen kuulemisensa ennen sitä ei ole tarkoituksenmukaista. Tapahtumien kulku on tarkentunut esitutkinnan aikana, mutta emme voi avata sitä tai teon mahdollista motiivia julkisuuteen aiempaa tarkemmin ennen kuin olemme kuulustelleet epäiltyä, Kanth perustelee.

7-vuotias poika joutui henkirikoksen uhriksi Helsingin Arabianrannassa jouluaattona. Poliisi tutkii tapausta murhana. Poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä 36-vuotiasta miestä pojan murhasta Arabianrannassa jouluaattona. Epäilty on uhrin eno.

Lue lisää:

Pikkupojan murhasta epäilty mies pyytänyt mielentilatutkimusta – Poliisi: Epäilty on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen

Tämä Arabianrannan surmasta tiedetään nyt: murhasta epäilty eno vangittiin perjantaina, poliisin mukaan tekotapa oli "erityisen raaka ja julma"