Vaasan hätäkeskus liittyy ERICA-järjestelmään maaliskuussa

Suomeen rakentuu kesään mennessä valtakunnallisesti verkottunut ja eri viranomaisten yhteiskäytössä oleva hätäkeskustietojärjestelmä.

hätäkeskukset
Vaasan hätäkeskus aloittaa 25. marraskuuta
Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasan hätäkeskus liittyy ERICA-hätäkeskustietojärjestelmään maaliskuussa. Viranomaisten yhteinen järjestelmä otetaan käyttöön vaiheittain yksi hätäkeskus kerrallaan ja kesään mennessä Suomessa on valtakunnallisesti verkottunut hätäkeskustoiminta.

– Suunniteltu päivä Vaasassa on 12. maaliskuuta, mutta se voi vielä muuttua. Seuraamme tarkasti, minkälaisia kokemuksia uuden järjestelmän käyttöönotosta muualla saadaan, kertoo Vaasan hätäkeskuksen päällikkö Kari Pastuhov.

Tähän mennessä järjestelmä on käytössä jo Oulun ja Kuopion hätäkeskuksissa. Vuoroaan odottavat vielä Vaasan lisäksi Porin, Turun ja Keravan hätäkeskukset.

Hätäkeskuslaitoksen hankepäällikön Mika Lamun mukaan järjestelmän tavoitteena on tarjota kansalaisille entistä tehokkaampaa hätäkeskuspalvelua.

ERICAn käyttäjinä ovat Hätäkeskuslaitoksen lisäksi poliisi-, pelastus-, sosiaali- ja terveystoimi sekä Rajavartiolaitos.

– Yhteiskäyttöisyydellä halutaan helpotusta turvallisuusviranomaisten väliseen yhteistyöhön. Järjestelmän uudet ominaisuudet tulevat parantamaan muun muassa riskinarvion laatua, dokumentaatiota ja nopeimman ja tarkoituksenmukaisimman yksikön käyttöä, toteaa Lamu.