Kittilän uusi kunnanjohtaja tienaa edeltäjiään paremmin

Tuoreen kunnanjohtajan palkka on liki 250 euroa suurempi kuin työtä aiemmin hoitaneella.

Kittilä
Antti Jämsén.
Antti Jämsén on johtanut Kittilän kuntaa runsaat kolme viikkoa.Antti Jämsén

Kittilän uusi vs. kunnanjohtaja saa edeltäjiään parempaa palkkaa. Antti Jämsénin kokonaispalkka on 7 180 euroa kuukaudessa. Se on lähes 250 euroa enemmän kuin edellisellä virkaa sijaistaneella kunnanjohtajalla, Sanna Ylinammalla.

– Jämsénin palkka on linjassa valtakunnallisesti eli samansuuruisten kuntien kunnanjohtajien palkkojen kanssa, Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) perustelee.

Kittilän kunnanhallitus hyväksyi johtajasopimuksen Antti Jämsénin kanssa tiistaina. Jämsénin palkan kunnanhallitus hyväksyi kaksi viikkoa sitten.

Anna Mäkelän palkka paljon pienempi

Kittilän valtuusto valitsi Antti Jämsénin Kittilän kunnanjohtajan viransijaiseksi joulun alla. Jämsénin pesti kestää kuluvan vuoden ajan.

Timo Kurula tienasi kunnanjohtajan viransijaisena 6 850 euroa. Kyösti Tornbergin palkka samassa työssä oli 7 133 euroa ennen kuin hän jäi pestinsä loppuajaksi osa-aikaiseksi ja hänen palkkansa pieneni tästä.

Yli neljä vuotta sitten laittomasti irtisanotun Anna Mäkelän kokonaispalkka Kittilän kunnanjohtajana oli 6 646 euroa, siis yli 500 euroa pienempi kuin Jämsénin. Mäkelä on yhä Kittilän kunnanjohtaja, koska kunnan kanssa tehdystä erosopimuksesta on valitettu Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.