1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Mikkelissä viljasiiloa puretaan jo perustuksista – liikenne palautuu normaaliksi helmikuussa, jos työmaalla ei tule yllätyksiä

Liikenteen palauttamista normaaliksi voisivat hidastaa maaperästä tehdyt yllättävät löydöt tai liian kova pakkanen.

Lyhyet
Mikkelin viljasiilon vieressä olevaa punatiilistä valssimyllyä puretaan kaivurilla.
Lokakuussa viljasiilo oli vielä kokonainen ja valssimyllyn katto sai kyytiä.Jouni Kirvesmies / Yle

Mikkelissä viljasiilon ja valssimyllyn purkutyömaalla on nyt työn alla siilojen paksun perustuslaatan purkaminen. Perustuslaatta puretaan sahaamalla ja hydraulisella iskuvasaralla. Valssimyllyn perustuksia on jo nostettu pois.

Tällä hetkellä työmaalla seulotaan rakennusten perustuksien maamassoja. Liikennejärjestelyt saadaan palautettua normaaliksi helmikuun aikana, mikäli työt etenevät suunnitellusti.

– Tämä tosin sillä edellytyksellä, ettei maaperästä löydy mitään yllättävää, kuten haudattua rakennusjätettä, Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen kirjoittaa sähköpostivastauksessaan.

Myös kova pakkanen voi haitata koneiden käyttämistä ja teräksisten ponttien poistamista maaperästä.

Perustusten purkamiseen valmistauduttiin tukemalla maamassoja ponttauksilla eli teräksisillä seinämillä. Valmistautuminen perustusten purkuun sujui Hyttisen mukaan ongelmitta. Maanalaisissa purkutöissä on pitänyt huomioida maan alla oleva kunnallistekniikka kuten vesiputket ja sähkölinjat.

– Ponttaustyöt saatiin tehtyä niin, ettei kunnallistekniikalle aiheutunut vaurioita, Hyttinen kirjoittaa.

Hyttinen kiittää työmaasta kiinnostuneiden ihmisten seuranneen purkutöitä turvalliselta etäisyydeltä ja autoilijoiden odottaneen kärsivällisesti työmaan aiheuttamien liikennepysäytysten ajan.

Lue myös:

Mikkelin viljasiilon purkutöissä vaikein vaihe on edessä, kun työmiehet käyvät perustusten kimppuun

Lue seuraavaksi