Rock in the City sai potkut Porista – väärä aika ja paikka saivat kaupungin perumaan heinäkuisen festarin

Uusi festivaali oli jo ehtinyt hakea luvan Porin kaupungilta, mutta kaupunki päätti sittenkin peruuttaa heinäkuun ensimmäiselle viikonlopulle suunnitellun juhlan.

Pori
Marco Hietala. Paljon on kärsitty vilua ja nälkää, mutta nyt on vatsa täysi, Marko Hietala toteaa.
Marco Hietala ei tulekaan Poriin kesällä.Sakari Partanen / Yle

Keskiviikkona aamupäivällä uutisoitiin Poriin tulevasta uudesta rock-festivaalista. Rock in the City -nimisen tapahtuman piti tulla Poriin heinäkuun alussa.

Juhla kuitenkin ehdittiin perua ennennäkemättömän nopeasti. Tapahtuma oli ehtinyt hakea luvan Porin teknisen palvelukeskuksen palvelupäällikkö Heikki Tuomiselta. Tapahtuma kuitenkin kiellettiin, kun kaupungin edustajille selvisi, minkä kokoluokan juhlasta olisi kyse. Rock in the Citylle oli varattu tapahtuma-alueeksi Kirjurinluodossa oleva Hanhipuiston parkkialue.

– Tämän koon tapahtuma vaatii vähintään lokkilavan, sanoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

Vilkuna: Liian samanlainen Porisperen kanssa

Kirjurinluodossa on tulevana kesänä jälleen runsaasti tapahtumia. Rock in the City olisi järjestetty vain kuukautta ennen Porin omaa Porispere-festivaalia.

Porisperen promoottori Harri Vilkuna on tuohtunut.

– Minulle väitettiin, että Rock in the City ei ole tulossa Poriin. Jos asia olisi ollut tiedossa, olisimme voineet sopia asioista.

– Nimeäni on myös käytetty eräässä haastattelussa ilman lupaa.

Vilkuna toteaa myös, ettei asialle sinällään mitään mahda – kilpailu on kilpailua.

– Kilpailu on kovaa ja asiakkaat päättävät, mille festivaaleille osallistuvat.

Pori myöntää virheensä

Anna Kyhä-Mantere myöntää, että kaupunki on tehnyt virheen, kun se ei etukäteen selvittänyt Rock in the Cityn kokoa ja artisteja.

– Tässä on käynyt jostain syystä tietokatkos, selvittelemme itsekin asiaa. Olen todella pahoillani, etenkin tapahtumajärjestäjän kannalta tilanne on hankala.

Kyhä-Mantereen mukaan kyse ei ole siitä, että perumalla uuden festivaalin suojeltaisiin jo olemassa olevia tapahtumia.

– Olemme edelleen kiinnostuneita tästä tapahtumasta, mutta se vaatii vähintään lokkilavan. Ajankohtaan en tässä vaiheessa osaa ottaa kantaa.

Tapahtuman järjestäjä ei tiennyt festivaalin peruuntumisesta Ylen toimittajan soittaessa hänelle. Anna Kyhä-Mantere sanoo, että Pori on ilmoittanut tapahtumajärjestäjälle tilanteesta keskiviikkona kello 9:35.

Lisätty klo 14:38 Anna Kyhä-Mantereen kertomana, että asiasta on ilmoitettu tapahtumajärjestäjälle aamulla ennen kymmentä.