1. yle.fi
  2. Uutiset

Junavuorojen kehittäminen Kouvolan ja Kotkan välillä alkaa – Kymenlaakso pääsi mukaan ministeriön kokeiluun

Esimerkiksi aikataulujen muuttaminen tulee tarkasteluun. Myös Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan hankkeet etenevät jatkovalmisteluun.

rautatieliikenne
Juna Kouvolan rautatieasemalla
Petri Niemi/Yle

Kymenlaakso on valittu alueellisen junaliikenteen pilottialueeksi. Liikenne- ja viestintäministeriö valitsi mukaan myös Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan hankkeet.

– Rautatieliikenteessä on tulossa isoja muutoksia, kuten rautateiden henkilöliikennepalvelujen avaaminen. Pilotoinnilla voidaan ennakolta valmistautua muutoksiin ja varautua mahdollisiin haasteisiin. Ajatuksena on myös kehittää alueellista junaliikennettä vastaamaan paremmin alueiden tarpeita, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ministeriön tiedotteessa.

Pilottihankkeen aikana on tarkoitus kehittää alueellista osto- ja velvoiteliikennettä ja parantaa junavuorojen aikatauluja.

Mukana suunnittelussa ovat myös Väylävirasto ja VR. Tarkempi valmistelu alkaa välittömästi ja pilottihankkeiden on tarkoitus käynnistyä tämän vuoden joulukuussa.

Nykyiset junavuorot Kouvolan ja Kotkan välillä on koettu hankaliksi esimerkiksi työmatkaliikenteen kannalta. Hakemuksia alueellisen junapilottihankkeen toteuttamiseksi saapui ministeriöön 11 kappaletta.

Lue seuraavaksi