Porilaismies sai tuomion seksuaalirikoksista: Houkutteli alakouluikäisiä viinalla asuntoonsa

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi miehelle seksirikoksista ja aiemmasta ehdollisesta tuomiosta yhteensä vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Satakunnan käräjäoikeus
Oikeustalo Porissa
Satakunnan käräjäoikeus.Tapio Termonen / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut porilaisen miehen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, alkoholirikoksesta ja tupakan myyntirikoksesta.

Tuomioon on liitetty miehen kaksi vuotta sitten saama ehdollinen puolen vuoden vankeusrangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja alkoholirikoksesta.

Vuonna 1951 syntynyt mies oli myynyt ja välittänyt tupakkaa ja alkoholia alaikäisille ja houkutellut näitä asuntoonsa. Nuorin lapsista oli 10-vuotias.

Mies kiisti seksirikokset mutta oikeus katsoi, että hän oli syyllistynyt rikoksiin. Sen sijaan miestä koskenut pahoinpitelysyyte hylättiin. Syytteen pahoinpitelyosuus koski sitä, että pojat olisivat humaltuneet juomastaan alkoholista. Oikeus katsoo, että humalan astetta ja pojille aiheutuneita terveysvaikutuksia ei pystytty selvittämään.

Käräjäoikeus julisti tuomion pääosin salaiseksi.