Uuden rock-festarin toimitusjohtaja Porin päätöksestä perua tapahtuma: "Aivan pöyristyttävää"

Porin kaupungin yllättäen peruman rockfestivaalin järjestäjä on todella ällistynyt yllätyskäänteestä.

kulttuuri
Rockyleisöä festivaalilla
Porin kaupungin toiminta tyrmistytti tapahtumajärjestäjän.Juuli Aschan / Yle

Keskiviikkona uutisoitiin uuden rock-festivaalin saapuvan heinäkuussa myös Poriin. Rock in the City -festivaali on määrä järjestää ensi kesänä yhdeksällä paikkakunnalla.

Porissa Rock in the Citylle oli varattu tapahtumapaikaksi Kirjurinluodossa sijaitseva Hanhipuiston parkkialue, mutta kaupunki ehti perua festivaalin erittäin nopeasti.

Tapahtuma kiellettiin, kun kaupungin edustajille selvisi, minkä kokoluokan juhlasta olisi kyse. Rock in the Citylle oli varattu tapahtuma-alueeksi Kirjurinluodossa oleva Hanhipuiston parkkialue, joka on Porin mielestä liian pieni.

– Vastaavaa ei ole tullut koskaan ennen missään muualla vastaan. Tämä on aivan pöyristyttävää, festivaalia järjestävän RH-Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala sanoo.

Markkinointi hukkaan

Festivaalijärjestäjä oli ehtinyt hakea luvan Porin teknisen palvelukeskuksen palvelupäällikkö Heikki Tuomiselta. Tapahtuman liput tulevat myyntiin torstaiaamuna.

– Minulla on nyt tilanteesta vain toisen käden tietoa, mitä olen kuullut medialta. Asia täytyy selvittää perin pohjin. Onko todella niin, että kaikki tekemämme kova työ, markkinointi ja muu menee täysin hukkaan? Huhtala ihmettelee.

Toimitusjohtaja pitää kummallisena sitä, että Porin kaupungin päätöksen perusteena vaikuttaa olevan tapahtuman kokoluokka.

– Liput vasta tulevat myyntiin. Ei sitä vielä voi kukaan tietää, millainen yleisömenestys tapahtuma olisi ollut!

Ehdotuksia uudeksi tapahtumapaikaksi otetaan vastaan

Festivaali on määrä järjestää Porissa 5.–6. heinäkuuta. Tapahtuman esiintyjiksi on kiinnitetty muun muassa Stratovarius, Pelle Miljoona United, Kotiteollisuus ja Battle Beast. Festivaali-isäntinä on tarkoitus nähdä Jone Nikula ja Marco Hietala.

– Tapahtuma-ajankohtaa emme voi lähteä muuttamaan. Artistien keikkakesä on jo buukattu. Tuo viikonloppu on ainoa vaihtoehto, Riki Huhtala toteaa.

Festivaalijärjestäjä aikoo pakon edessä joustaa tapahtumapaikan kanssa.

– Jos Porista löytyy vaikka joku yksityinen taho, joka haluaa meidät luokseen, tulemme kyllä riemusta kiljuen. Totta kai, jos kerran kaupunki ei anna meidän alkuperäisessä suunnitelmassa pitäytyä, Riki Huhtala toteaa.

Toimitusjohtaja on erittäin ihmeissään yllätyskäänteestä.

– Ensimmäisenä aion olla yhteydessä lakimieheeni ja selvittää, mitkä oikeuteni tässä asiassa ovat. Tässä nyt on takana jotain, mitä en tiedä. Ehkä porilaiset tietävät. Ovatko kaikki kaupungin kanssa samalla linjalla? Ovatko esimerkiksi paikalliset hotelli- ja terassiyrittäjät sekä ravintoloitsijat samalla linjalla, että ei uusia tapahtumia kesällä Poriin? Huhtala kysyy.

Pori: Olemme pahoillamme

Porin tapahtumatarjonnasta vastaavan, kaupungin omistaman Visit Pori -yhtiön toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere myöntää, että kaupunki on tehnyt virheen, kun se ei etukäteen selvittänyt Rock in the Cityn kokoa ja artisteja.

– Tässä on käynyt jostain syystä tietokatkos, selvittelemme itsekin asiaa. Olen todella pahoillani, etenkin tapahtumajärjestäjän kannalta tilanne on hankala.

Kyhä-Mantereen mukaan kyse ei ole siitä, että perumalla uuden festivaalin suojeltaisiin jo olemassa olevia tapahtumia.

Korjattu klo 14:28 Liput tulevat myyntiin torstaina, eivät keskiviikkona.