Poliisi takavarikoi 4 kiloa amfetamiinia Kokkolassa – huumevyyhdin päätekijä on 22-vuotias seinäjokelainen mies

Takavarikoidun huume-erän arvo katukaupassa olisi 300 000 euroa.

amfetamiini
Muovipussillinen amfetamiinia
Tulli

Pohjanmaan poliisilaitos on selvittänyt huumausaineiden maahantuontia, jossa päätekijänä on 22-vuotias Seinäjoella asuva mies. Jutun yhteydessä poliisi on takavarikoinut neljä kiloa amfetamiinia.

Seinäjokelaismies otettiin kiinni Kokkolassa marraskuun 6. päivänä, kun hän oli palaamassa Torniosta huumausaineiden hakumatkalta. Seurueeseen kuuluivat lisäksi 20- ja 21-vuotiaat kauhajokelaiset naiset. Amfetamiini löytyi seurueen autosta.

– Kertatakavarikkona on kysymys suuresta erästä. Sen arvoksi katukaupassa voidaan laskea 300 000 euroa, toteaa rikoskomisario Olli-Pekka Punkari.

4 kiloa päätynyt myyntiin

Esitutkinnassa on selvinnyt, että kiinni jäänyt mies on hankkinut Ruotsista Tornion kautta amfetamiinia vuoden 2018 aikana kaikkiaan seitsemän kertaa. Poliisi epäilee miehen hankkineen kaikkiaan yli kahdeksan kiloa amfetamiinia eli myytäväksi olisi päätynyt yli neljä kiloa amfetamiinia.

Amfetamiini on myyty ja välitetty edelleen Pohjanmaan alueelle ja muualle Suomeen. Osa maahantuodusta amfetamiinista on mennyt miehen 22-vuotiaalle kauhavalaiselle tekijäkumppanille edelleen myytäväksi.

Asian vuoksi on ollut vangittuna seitsemän henkilöä ja osa on edelleen vangittuna. Lisäksi muutamia henkilöitä on ollut pidätettynä.

Rikoskokonaisuudessa on tutkittu lisäksi muun muassa törkeää rahanpesua ja rekisterimerkintärikoksia.

Lisäksi nykyisin Seinäjoella ja aikaisemmin Vaasassa asuneen päätekijän hallusta takavarikoitiin kotietsinnällä laiton pistooli, anastettua omaisuutta, dopingaineita sekä pienempiä määriä erilaisia huumausaineita.

Asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.