Saudisiskosten karu kohtalo selvisi – Rotana ja Taha Farea päätyivät itsemurhaan New Yorkissa torjuakseen palautuksen kotimaahansa

Hudson-joen rannalta lokakuussa löydetyt, toisiinsa teipatut sisarukset olivat hukuttautuneet, ilmoitti New Yorkin kuolinsyylääkäri .

Saudi-Arabia
Näkymä new Jerseyn puoleleta Hudsonjoen yli Manhattanin suuntaan.
Hudson-joki virtaa Manhattanin länsireunalla New Yorkissa. Näkymä New Jerseyn puolelta Manhattanille.Ian Dagnall / AOP

Kolme kuukautta sitten New Yorkin Hudson-joen rantakivikosta löytyi kahden nuoren naisen täyspukeiset ruumiit, joissa ei näkynyt väkivallan merkkejä.

Uhrit oli teipattu toisiinsa ranteista ja vyötäisiltä ilmastointiteipillä.

Tutkimukset ovat valmistuneet ja New Yorkin johtava kuolinsyytutkija Barbara Sampson on valottanut tapahtumien taustaa.

Uhrit olivat 23- ja 16-vuotiaat saudisisarukset Rotana ja Tala Farea. He olivat tehneet itsemurhan hukuttautumalla.

Lenkkeilijä oli nähnyt heidät rukoilemassa rannan lähettyvillä 24.lokakuuta, vain muutamia tunteja ennen kuin heidän ruumiinsa löytyivät.

Monta pakoyritystä kotoa Virginiasta

Farean sisarukset olivat saapuneet perheensä kanssa Yhdysvaltoihin Saudi-Arabiasta vuosia sitten. Perhe asettui Virginian osavaltioon.

Siskokset olivat yrittäneet karata kotoaan useita kertoja ja poistuivat sieltä kokonaan loppuvuodesta 2017. He majoittuivat aika ajoin Fairfaxissa, Virginiassa asuntolassa. Siellä he kertoivat joutuneensa kotonaan huonosti kohdelluiksi.

Syksyn 2018 siskokset viettivät New Yorkissa. He muuttivat tasokkaista hotelleista toiseen niin kauan kunnes luottokortin raja tuli vastaan.

Yhdysvaltalaismedia siteeraa poliisitietoja, joiden mukaan siskokset kertoivat olevansa valmiita vahingoittamaan itseänsä ennemmin kuin palaamaan Saudi-Arabiaan.

Viranomaiset eivät ole kertoneet, olivatko nuorten naisten vanhemmat vaatineet muuttoa pois Yhdysvalloista.

Poliisi antoi ymmärtää, että siskokset olivat hakeneet Yhdysvalloista turvapaikkaa.

Saudi-Arabian suurlähetystö kiistää pakottamisen

Saudi-Arabian suurlähetystön edustaja Washingtonissa on twiitannut, että väitteet lähetystön sekaantumisesta Rotana ja Tala Farean mahdolliseen palauttamiseen kotimaahansa ovat ehdottomasti vääriä, kirjoittaa uutistoimisto AFP.

Saudi-Arabian ja sen naapurimaiden naisten asema on viime kuukausina ollut usein esillä, kun nuoret naiset ovat yrittäneet paeta suljetuista yhteiskunnista.

Onnistuneen pakomatkan teki viimeksi tammikuussa 18-vuotias saudinainen, joka sai turvapaikan Kanadasta.

Häntä ennen julkisuudessa viime syksynä oli Dubain prinsessa, jonka pakoyritys katkesi Intian rannikolle. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Lukuisia naisia pakenee konservatiivisista arabimaista – Kiinnijääneillä voi olla karu kohtalo