1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Olkiluodon ydinvoimalaitos

Olkiluodon ydinvoimalassa ulosmarssi – syynä kiista palkoista

TVO kiistää ammattiliitto Pron tulkinnan palkkakiistasta ja pitää ulosmarssia laittomana.

Olkiluodon ydinvoimalaitos
Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2 ydinvoimala-alueella Eurajoella.
Olkiluodon ykkös- ja kakkosreaktorit Eurajoella.AOP

Noin kaksisataa työntekijää ja toimihenkilöä on marssinut ulos työpaikaltaan Olkiluodon ydinvoimalasta Eurajoella keskiviikkona. Ulosmarssi alkoi kello 10. Sen syynä on kiista palkoista.

Ammattiliitto Pron mielestä Teollisuuden Voima on muuttanut yksipuolisesti yhtiössä käytössä olevaa palkkausjärjestelmästä.

– Palkkausjärjestelmän muuttaminen yksipuolisesti on työsopimuslain vastainen toimenpide. Oikeudenmukaisuuden nimissä vaadimme, että työnantaja muuttaa suunnitelmansa, Ammattiliitto Pron sopimusalavastaava Petteri Hyttinen sanoo.

Työntekijät palaavat töihin torstaina. Mielenilmaus ei Pron mukaan vaaranna sähköntuotantoa.

TVO: Laiton ulosmarssi

TVO:n viestintäpäällikkö Johanna Aho sanoo yhtiön pitävän ulosmarssia laittomana. Hänen mukaansa Pron väite työsopimuslain rikkomisesta ei pidä paikkaansa.

– Kyse on tulospalkkiojärjestelmän muutoksesta. Olemme jakaneet tulospalkkioita vuosittain 1980-luvun alusta lähtien. Vuosihuoltoja koskevaa tulospalkkiota ei lopeteta vaan se sisällytetään koko konsernin tulospalkkioon. Yksittäisen työntekijän on mahdollista saada jopa aiempaa enemmän tulospalkkiota, Aho sanoo.

Aho sanoo yhtiön olevan erityisen pahoillaan ulosmarssista, koska Teollisuuden voima täyttää tänään 50 vuotta.

Lue seuraavaksi