Skinnarilaan nousee Lappeenrannan korkeimmat asuinrakennukset – tornitaloja voi tulla muuallekin Lappeenrantaan

Tornitaloja voi kaupunginarkkitehdin mukaan harkita kaupungin keskusta-alueelle.

Lappeenranta
Kerrostaloja Lappeenrannan keskustassa kauppatorin laidalla.
Lappeenrannan keskustaan saa tällä hetkellä rakentaa enintään kahdeksankerroksisia taloja. Nyt olevia korkeampia kerrostaloja voi kutsua pistetaloiksi, tornitaloja ne eivät ole.Riitta Väisänen/Yle

Lappeenrantaan voi tulevaisuudessa nousta Skinnarilan ohella enemmänkin korkeita tornitaloja.

– Toki niitä harkitaan tapauskohtaisesti, kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä kertoo.

Kaupungissa ei ole tällä hetkellä varsinaisia tornitaloja.

Nyt olemassa olevia korkeampia kerrostaloja voi Pimiän mukaan kutsua pistetaloiksi tai ihan vain kerrostaloiksi. Esimerkkinä Pimiä mainitsee niin kutsutun Säästöpankin talon kaupungin keskustassa.

Keskustan kehittämissuunnitelmassa huomioidaan myös tornitalot

Uusille tornitaloille voi löytyä tontteja esimerkiksi kaupungin keskusta-alueelta. Kaupunki laatii parhaillaan keskustan kehittämissuunnitelmaa, missä yhtenä asiana tutkitaan tornitaloille sopivia paikkoja.

Pimiän mukaan tornitalojen soveltuvuus kaupunkikuvaan tutkitaan tarkkaan. Kaupunki voi tarvittaessa kaavoittaa tornitaloille paikkoja, mikäli niille on kysyntää.

Mahdollisesti rakennettavien tornitalojen kerroslukua ei vielä ole määritelty. Tällä hetkellä keskustaan voi rakentaa enintään 8-kerroksisia taloja.

Yliopiston viereen korkeat talot sopivat

Skinnarilassa Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston viereen rakennetaan vajaan kahden vuoden sisällä yksi tai kaksi 15-kerroksista tornitaloa. Valmistuttuaan ne ovat kaupungin korkeimpia asuinrakennuksia.

– Yliopiston vieressä taloille on luonteva paikka. Siellä on erilainen kaupunkikuva, kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä sanoo.

Skinnarilan tornitalojen rakentamista suunnittelee Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS.