Pidä Saaristo Siistinä ry sai mojovan rahalahjoituksen

Pidä Saaristo Siistinä ry kohdistaa rahalahjoituksen rantojen siivousohjelmaansa.

lahjoitukset
Örön hiekkarantaa
Saaristomaisema ÖröstäDmitri Volgin / Yle

Pidä Saaristo Siistinä ry on saanut yli 20 000 euron lahjoituksen vaateliike Partioaitalta.

Partioaitan klubiostajien ostoksista kertyy ympäristöbonusta, joka lahjoitetaan vuosittain klubilaisten valitsemalle kohteelle. Kokonaislahjoitussumma oli vuonna 2018 peräti noin 100 000 euroa. Pidä Saaristo siistinä ry sai myös toissa vuonna Partioaitalta rahalahjoituksen.

Tänä vuonna summa käytetään yhdistyksen Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmaan. Ohjelman tarkoituksena on siivota rantoja kansalaisten voimin ja ohjelma on nyt toiminut kuusi vuotta. Ohjelma alkoi seitsemän vuotta sitten, jolloin yhdistys aloitti rantojen roskaantumisen tutkimisen ensimäisenä Suomessa.

– Partioaitan Ympäristöbonuksen kaltainen tunnustus on merkki siitä, että työtämme arvostetaan. Haluamme kiittää kaikkia 365-klubilaisia. Lahjoituksen avulla saamme vietyä tietoa rantaroskasta yhä laajemmalle joukolle ihmisiä, ja toiveissa on myös siivota yhdessä ennätysmäärä rantaviivaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n juhlavuoden kunniaksi, kertoo Siisti Biitsi -ohjelman projektikoordinaattori Julia Jännäri tiedotteessa.

Siisti Biitsi -ohjelmaan voi yhdistyksen mukaan osallistua kuka vain järjestämällä omat rantasiivoustalkoot millä tahansa meren, joen tai järven rannalla lumien sulattua. Talkoot ilmoitetaan siistibiitsi.fi (siirryt toiseen palveluun)-sivustolle, josta talkoolaiset voivat ladata myös rantaroskalomakkeen raportointia varten.