Kellon koulu-uhkaus syyteharkintaan – epäilty kirjoitti uhkauksen hetken mielijohteesta ja vitsinä

Koulu-uhkaus aiheutti Kellon koulussa laajat turvatoimet 11.1.2019.

Koulu-uhkaukset
Kellon koulu.
Paulus Markkula / Yle

Poliisi on suorittanut esitutkinnan 11.1.2019 esitetyssä Kellon kouluun kohdistuneessa koulu-uhkauksessa ja se siirtyy syyteharkintaan, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Rikoksesta epäilty on koulun 15 vuotta täyttänyt oppilas, joka kertonut kuulustelussaan kirjoittaneensa uhkaukset verkon keskustelupalstalla hetken mielijohteesta ja vitsinä. Hänellä ei ole kertomansa mukaan ollut mitään aikeita toteuttaa uhkaustaan. Lisäksi hän on ajatellut, ettei kukaan ota uhkausta tosissaan.

Epäilty otettiin kiinni koulun lähistöltä sinä päivänä, kun hän uhkasi toteuttaa uhkauksensa. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Epäillylle todennnäköisesti sakkoja

Poliisi muistuttaa suhtautuvansa kouluihin kohdistuviin uhkauksiin aina äärimmäisen vakavasti. Uhkauksen tultua poliisin tietoon on poliisilla mahdollisuus käyttää erilaisia pakkokeinoja tapahtumien selvittämiseksi. Tieto tapahtuneesta sekä siihen epäillystä henkilöstä säilyy myös oman aikansa poliisin rekistereissä, millä voi olla merkitystä nuoren tulevaisuuden suhteen.

– Uhkailulla on aina seuraamukset, vaikka ne olisi heitetty niin sanotusti läpällä. Näin ei tule toimia ja nuorten on syytä ymmärtää tämä, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo.

– Todennäköisesti nuorelle tulee tästä sakkorangaistus. Hän saa kuitenkin niin sanotusti nuoren henkilön alennuksen sanktiosta, toteaa Korhonen.

Poliisi toivoo vanhempien keskustelevan lastensa kanssa koulu-uhkauksista.