Kaupunginjohtaja Luukkonen: Kenenkään päätä ei vaadita vadille festarikohussa

Jo sovittu rock-tapahtuma kiellettiin, kun Porin kaupungin edustajille selvisi, minkä kokoluokan juhlasta olisi kyse. Festivaali siirtyi Raumalle.

Aino-Maija Luukkonen
Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen
Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen Porin valtuuston kokouksessa marraskuussa 2018.Antti Laakso / Yle

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo, että keskiviikkona syntynyt festivaalikohu käydään kaupungissa huolella läpi.

Pori menetti kaupunkiin jo sovitun rock-festivaalin erikoisen tapahtumaketjun jälkeen. Festivaalin järjestäjä kertoi tapahtumasta keskiviikkona aamulla ja Pori tuli julkisuuteen keskipäivän jälkeen ilmoittamalla, ettei tapahtumaa voidakaan pitää.

Poriin ovat kaikki tervetulleita.

Aino-Maija Luukkonen

Rock in the City -tapahtumalle oli varattu paikaksi Kirjurinluodossa sijaitseva Hanhipuiston parkkialue. Tapahtuma kiellettiin, kun Porin kaupungin edustajille selvisi, minkä kokoluokan juhlasta olisi kyse. Hanhipuiston parkkialue oli Porin mielestä tapahtumalle liian pieni.

Rauma voitti

Festivaalin järjestäjä yllättyi Porin ilmoituksesta ja siirsi tapahtuman Raumalle.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan kenenkään päitä ei vaadita vadille, mutta tapahtumista otetaan opiksi tulevaisuutta varten. Luukkonen korostaa, että Pori on laatinut oman käsikirjan, jonka pohjalta tapahtumia järjestetään.

– Poriin ovat kaikki tervetulleita. Otamme tästä opiksi, Luukkonen vakuuttaa.