Kemiläisnyrkkeilijä Henri Kekäläinen iskee Italiassa järjestettävän nyrkkeilyillan pääottelussa – "Mun uran suurin ja tärkein ottelu"

Ammattinyrkkeilijä Henri "Kemin Kivinyrkki" Kekäläinen ottelee seuraavan kerran 8. maaliskuuta Italian Milanossa. Panoksena on IBF-liiton International-vyö.

ammattilaisnyrkkeily
Ammattinyrkkeilijä Henri Kekäläinen.
Risto Koskinen / Yle

Kemiläinen ammattinyrkkeilijä Henri Kekäläinen kohtaa maaliskuun alkupuolella italialaisen Daniele Scardinan Matchroomin (siirryt toiseen palveluun) järjestämän nyrkkeilyillan pääottelussa. Kyseessä on kymmeneräinen ylemmän keskisarjan ottelu. Scardina (siirryt toiseen palveluun) on voittanut kaikki 15 aiempaa otteluaan.

– Hän on hyvä nyrkkeilijä ja voittanut 14 ottelua ennen täyttä aikaa eli täytyy kunnioittaa sitä lyöntivoimaa. Hän ei ole kuitenkaan koskaan nyrkkeillyt kuutta erää pidempään. Siinä mielessä se on suuri etu mulle, että mies ei ole koskaan otellut pitkiä otteluita. Kymmeneräinen ottelu on ihan eri maailma, sanoo Henri Kekäläinen.

Kun kemiläistä nyrkkiä tulee taukoamatta kymmenen erää suuhun, niin kyllä siinä on leikki kaukana.

Henri Kekäläinen

Vuonna 2017 Suomen mestaruuden voittaneen Kekäläisen tavoitteet ovat selkeät ja vain voitto riittää.

– Tosi kova ottelu on tulossa. Kaveri on tosiaan voittamaton jätkä ja lähtee varmasti sillä asenteella myös ottelemaan kotikehässä, että hän on kuningas. Mutta kyllä mä sanon, että kun kemiläistä nyrkkiä tulee taukoamatta kymmenen erää suuhun, niin kyllä siinä on leikki kaukana, kertoo Kekäläinen.

Ammattinyrkkeilijä Henri Kekäläinen lyö nyrkkeilysäkkiä.
Risto Koskinen / Yle

Kekäläisen uran kannalta tulevan ottelun tärkeyttä ei voi korostaa liikaa.

– Tämä on elintärkeä, mun uran suurin ja tärkein ottelu. Tähän käännetään kaikki kivet ja tehdään kaikki niin hyvin kuin mahdollista.

– Tästä voitolla voi nousta IBF:n maailmanmestarihaastajalistalle ja mahdollisesti myös Euroopan listalle. Sitten ollaan hyvin lähellä sitä tavoitetta, mikä asettuu uralle. Eli nyt on isot panokset pelissä, jatkaa Kekäläinen.