Väyrynen ei osallistu enää torstain kyselytunnille – "Turhaan istun seinän koristeena, kun en puheenvuoroja saa"

Väyrynen suomi eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa vallankäyttäjiä ja valtamediaa siitä, että hänet ja hänen puolueensa on suljettu julkisuudesta.

eduskunta
Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen IS:n Tule ja kysy -puheenjohtajatentissä Sanomatalossa Helsingissä 17. tammikuuta.
Mikko Stig / Lehtikuva

Paavo Väyrynen kertoo jättäytyvänsä osittain sivuun eduskuntatyöstä. Väyrynen ei aio jatkossa osallistua torstaisin eduskunnan kyselytunneille, vaan järjestää omia kysely- ja vastaustuntejaan ympäri Suomea.

Väyrysen mukaan syy hänen jättäytymiseensä kyselytunneilta on "protesti peliä vastaan, jota on pelattu".

– Turhaan minä istun kyselytunneilla seinän koristeena, kun en puheenvuoroja saa.

Väyrynen suomi eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa vallankäyttäjiä ja valtamediaa siitä, että hänet ja hänen puolueensa on suljettu julkisuudesta.

– Nyt minun mittani on täynnä. En aio käydä eduskuntavaaleja niillä pelisäännöillä, joita vallanpitäjät ja valtamedia harjoittavat, Väyrynen sanoi.

Väyrynen kertoikin muuttavansa pelin sääntöjä ja aikovansa jatkossa keskittyä torstaisin kannattajiensa kohtaamiseen maakunnissa.

Väyrysen uusin puolue Seitsemän tähden liike merkittiin puoluerekisteriin joulun alla. Tammikuun alussa Väyrynen ilmoitti lähtevänsä ehdolle eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.

Aiemmin Väyrynen edusti kansalaispuoluetta. Sen riitoja on viime aikoina ratkottu oikeudessa, kun Väyrysellä ja puolueen toisella ryhmittymällä on ollut kiistaa muun muassa puolueen johdosta.