Kemissä on avattu uusi päiväkoti – uudisrakennuksen tekeminen on jumissa valituksen takia

Ammattiopisto Luovin tiloihin on avattu päiväkoti Kemin Karjalahdella.

Kemi
lapsi leikkii
Markku Pitkänen / Yle

Kemissä on otettu tällä viikolla käyttöön uusi päiväkoti. Karjalahdelle ammattiopisto Luovin käytössä oleviin tiloihin avatussa päiväkodissa on tällä hetkellä noin 20 lasta. Tässä vaiheessa tiloihin on suunniteltu noin 50 hoitopaikkaa.

Kemin kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Rauvala kertoo, että päivähoidon kysyntä on kasvanut eikä vapaita paikkoja ole ollut tarjolla, joten tilat on otettu käyttöön nopealla aikataululla tässä kuussa.

– Meille on tullut vuodenvaihteessa uusia päivähoidon tarvitsijoita ja osa asiakkaista on muuttanut hoitosopimuksen työn vuoksi suuremmaksi, mikä vaikuttaa ryhmien muodostamiseen, sanoo Rauvala.

Perheet voivat hakea lapselleen uutta päivähoitopaikkaa Karjalahdelta tai siirtoa toisesta hoitopaikasta, jos esimerkiksi sisarukset halutaan samaan paikkaan.

Tilapäisjärjestelyille voi olla tarvetta kevään mittaan

Karjalahden tilojen käyttöönotto liittyy laajemmin päivähoidon tilapäisjärjestelyihin, joihin Kemissä varaudutaan kevään mittaan.

Karjalahdelle voidaan siirtää lapsia esimerkiksi Kaivolinnan vuoropäiväkodista, jos rakennuksen sisäilmaa ei saada puhdistettua riittävän tehokkaasti. Rauvalan mukaan suunnitelmissa on myös luopua Möllärinrannan päiväkodista, joka toimii vuokratiloissa kerrostalon alakerrassa.

Kemiin suunnitellun uuden päiväkodin rakentaminen Pajarinrantaan on jumissa kilpailutuksesta tehdyn valituksen takia. Tähän uuteen lähes 200-paikkaiseen päiväkotiin piti siirtää lapset Kaivolinnan, Ruutin ja Möllärinrannan päiväkodeista.