Varkauden neuvola lähtee mukaan taidekampanjaan

Kampanjassa kannustetaan osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin vähintään sata minuuttia viikossa.

Varkaus
hoitaja kuuntelee lapsen keuhkoja
AOP

Varkauden neuvola haastaa asiakkaitaan taiteen ja kulttuurin pariin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita on pyydetty edelläkävijöiksi mukaan kampanjaan, joka kannustaa osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin vähintään sadan minuutin ajan joka viikko.

Varkauden neuvola pyrkii nivomaan taiteen osaksi lastenneuvolan toimintaa. Neuvolan odotustilan seinälle asennetaan iso taulutelevisio, johon laitetaan pyörimään luontokuvia.

Myös esimerkiksi lasten taidetta aiotaan laittaa esille, neuvolan seinien maalauksia täydennetään ja terveydenhoitajat voivat esimerkiksi tehdä lorupusseja vanhemmille kotiin vietäväksi. Tarkoituksena on lisäksi mainostaa taide- ja kulttuuritapahtumia neuvolan ilmoitustaululla.

Varkauden kaupungin perhetyön kehittäjäsairaanhoitajan Anja Venäläisen mukaan tavoitteena on tuoda taiteen iloa niin lapsille, vanhemmille kuin työntekijöillekin.

100 minuuttia taidetta -kampanjasta vastaa Taiteen edistämiskeskus. Kampanjan tavoitteena on varmistaa jokaisen ihmisen kulttuuristen oikeuksien toteutuminen ja siten lisätä ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia.