Pelastajat tunkeutuvat kallion läpi – Löytyykö 60 metrin syvyyteen porakaivoon pudonnut pikkupoika?

Kaivuutyön viimeisiin metreihin on kulunut jo yli puoli vuorokautta.

pelastustoiminta
Pikkupojan pelastustyössä käytetään raskasta kalustoa.
Pikkupojan pelastustyössä käytetään raskasta kalustoa.Daniel Perez / EPA

Pelastushenkilöstö työskentelee kuumeisesti Etelä-Espanjassa raivatakseen tien ahtaaseen porakaivoon pudonneen kaksivuotiaan pojan luo.

Poika putosi alle 30 senttiä leveään ja 110 metriä syvään kuiluun tammikuun 13. päivä. Pojan uskotaan olevan noin 60 metrin syvyydessä. Toiveet hänen eloonjäämisestään ovat minimaaliset.

Pelastustoimen ja tunnelinkaivamisen asiantuntijat ovat poranneet pystysuoran porakaivon viereen tunnelin, johon mahtuu kaksi pelastusmiestä.

Pelastajilla on erikoisvalmisteinen häkki, jonka avulla he laskeutuvat kaivantoon. Häkin pohja on säleikköä, jonka läpi he pudottavat kaivamansa maa-aineksen.

Grafiikka kaivoon pudonneen lapsen pelastustyöstä Espanjassa
Grafiikka kaivoon pudonneen lapsen pelastustyöstä EspanjassaYle Uutisgrafiikka Lähde: El País

Pelastajat pääsivät eilen torstaina haluttuun syvyyteen. Tämän jälkeen he ovat kaivaneet viimeistä, noin neljän metrin vaakasuoraa osuutta päästäkseen porakaivolle.

Kallio on erittäin kovaa ja työ on hankalaa. Pelastajat ovat käyttäneet myös pieniä räjähteitä päästäkseen eteenpäin. Välillä tunnelia on pitänyt tuulettaa, jotta myrkylliset räjähdyskaasut saadaan pois.

Suomen aikaa perjantaina iltapäivällä vaakasuoraa osuutta oli saatu kaivettua vasta 1,5 metriä, mutta työ jatkuu herkeämättä. Kaivajia vaihdetaan säännöllisesti, jotta väsymys ei haittaisi työtä.

Pojan olemassaolosta luvattomasti kaivetussa porakaivossa on todisteena vain hänen hiuksistaan saatu dna-näyte. Hänen pudottuaan porakaivon seinämistä irtosi maa-ainesta ja kiviä, jotka ovat peittäneet hänet.

Espanjassa pelastustyö on herättänyt paljon kiinnostusta. Monet tiedotusvälineet lähettävät paikalta suoraa televisiolähetystä.

Lue lisää:

Pikkupoika putosi sata metriä syvään, 25 senttiä leveään porakaivoon Espanjassa – pelastusoperaatio käynnissä

Lähteet: AP, AFP