Parikymppinen mies heitteli teiniä oluttölkillä ja oli sukupuoliyhteydessä – Oikeus tuomitsi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdollista vankeutta

Käräjäoikeus määräsi ehdollisen vankeustuomion lisäksi miehen maksamaan tuhansien eurojen kärsimyskorvaukset.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Lakikirjoja.
Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen ehdolliseen vankeustuomioon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä.

Oikeuden mukaan vuonna 1994 syntynyt mies on ollut sukupuoliyhteydessä kuusi vuotta nuoremman lapsen kanssa. Teot ovat tapahtuneet vuosina 2015–2016. Tällöin uhri oli 14-vuotias. Syytettynä ollut mies myös pahoinpiteli nuoren useamman kerran. Oikeuden mukaan mies oli lyönyt lasta avokämmenellä poskelle, potkaissut kylkeen ja heitellyt tätä esineillä, kuten kaukosäätimellä ja oluttölkillä.

Oikeus katsoi että teot ovat olleet omiaan vahingoittamaan 14-vuotiaan kehitystä. Mies tuomittiin käräjäoikeudessa 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 50 päiväsakkoon. Kärsimyskorvauksena mies määrättiin maksamaan asianomistajalle 6 000 euroa ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta 3 000 euroa. Lisäksi mies velvoitettiin maksamaan asianomistajan oikeudenkäyntikulut.

Oikeuden käsittely oli salainen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi myös oikeudenkäyntiasiakirjat salassa pidettäväksi.