Tulli takavarikoi 1 800 olutlaatikoihin kätkettyä Subutex-huumelääketablettia

Tabletit tuotiin Viron kautta Suomeen, jossa ne oli tarkoitus levittää edelleen Turun Seudulle.

huumeet
Subutexiä piilotettuna olutlaatikkoon.
Tulli

Tulli paljasti marraskuussa 2018 Subutex-huumelääketablettien luvattoman maahantuonnin. Kaksi epäiltyä pysäytettiin viime marraskuussa Helsingin länsisatamassa heidän saapuessaan matkustaja-aluksella Tallinnasta Suomeen. Noin 1 800 tablettia oli kätketty olutlaatikoiden sisälle.

Tullin esitutkinnan mukaan Subutex-huumelääketablettien luvattomasta maahantuonnista epäillään kolmea henkilöä. Kaksi epäillyistä matkustivat eri aikoihin Suomesta Ranskaan, jossa he hankkivat tabletit paikalliselta huumausaineiden myyjältä.

Toinen epäillyistä palasi Suomeen, ja toinen matkusti huumelääketablettien kanssa Ranskasta Viroon. Kolmas epäillyistä tapasi Viroon matkustaneen epäillyn Virossa, josta he toivat tabletit luvattomasti Suomeen.

Tullin mukaan tabletit oli tarkoitus levittää edelleen Turun seudulle.

Subutex-pillereitä paketeissa.
Tulli

Tullin takavarikoimien Subutex-tablettien katukauppa-arvo olisi ollut yhteensä noin 63 000 euroa. Suonensisäisesti käytettynä takavarikon tableteista olisi saanut yhteensä noin 7 200 käyttöannosta. Huumelääketablettien vaikuttava aine on buprenorfiini, ja Subutex on sen yleisin kauppanimi.

Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena. Tapauksen esitutkinnan aikana tulli on tehnyt yhteistyötä muiden Suomen ja EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa. Tapauksen esitutkinta on päättynyt, ja se on siirtynyt syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon.