Hyppää sisältöön

Kerro meille: Pelkäätkö, että jokin valtio käyttää ydinasetta?

Hyödynnämme yleisön ajatuksia ydinasevarustelua käsittelevässä A-studiossa keskiviikkona.

Ydinkoe Mururoan atollilla. Kuva: AOP

Ydinasetutkijoiden mukaan maailma on edelleen vaarallisen lähellä ydinsodan mahdollisuutta.

Asevarustelun keskiössä on juuri nyt keskipitkän matkan risteilyohjuksia rajoittavan INF-sopimuksen kohtalo. Yhdysvallat uhkaa vetäytyä INF-sopimuksesta tulevana lauantaina, jos sopimuksen jatkosta ei päästä yhteisymmärrykseen Venäjän kanssa.

Jos sopimus kaatuu, seurauksena voi olla uusi asevarustelukierre.

Eri maiden viranomaiset ovat myös viime aikoina puuttuneet tapauksiin, joissa rikollisjärjestöt ovat hankkineet radioaktiivisia säteilylähteitä haltuunsa ja pyrkineet myymään niitä terrorijärjestöille.

Yhdysvallat on halunnut tehostaa ydinaseidensa pelotevaikutusta, jotta Venäjä uskoisi ydinaseiden käyttöön myös tositilanteessa. Kuinka hyödyllinen ydinaseiden luoma kauhun tasapaino on rauhan ylläpitäjänä?

Käsittelemme ydinaseita sekä niiden varustelua eri valtioiden ja muiden tahojen välillä A-studiossa keskiviikkona 30. tammikuuta kello 21.05 TV1:llä ja Yle Areenassa.

Mikä ydinaseissa pelottaa? Uskotko, että jokin valtio tai muu taho saattaa käyttää ydinasetta? Jos kyllä, niin kuka? Miksi? Ketä vastaan?

Kerro ajatuksesi alla olevalla lomakkeella. Lomake on suojattu, ja tiedot tulevat vain toimituksen käyttöön ohjelman ja juttujen tekoa varten.

Päivitys 29.1. klo 17: Kysely on päättynyt. Kiitos vastauksista!

.
.