Röffeli vakuutti ravintola-alan ammattilaiset Tuunaa rössy-kisassa

Oululaisen harrastelijakokki Seija Selänperän röffeli vei voiton ensimmäisessä kilpailussa, jossa haettiin vaihtoehtoja veripaltulle.

Oulu
Rössypottua
Perinneruoka rössypottu valmistetaan muun muassa veripaltusta.Juha Hintsala / Yle

Tuunaa rössy -reseptikilpailun on voittanut oululainen Seija Seljänperä. Kilpailun tavoitteena on nostaa pohjoispohjalaisen perinneherkku rössyn arvostusta ja käyttöä etsimällä uusia innovatiivisia reseptejä, joissa raaka-aineena käytetään rössyä.

Oululaisen Seija Seljänperän voittoisa Röffeli vei Tuunaa Rössy-kisan.
Oululaisen Seija Seljänperän voittoisa röffeli vei Tuunaa Rössy-kisan.Seija Seljänperä

Seljänperän reseptissä perinteinen rössy on yhdistetty paikallisten raaka-aineiden sekä suklaan kanssa. Se voi olla joko alku- tai jälkiruoka.

– Röffeli sisältää tietenkin pääraaka-aineena rössyä, kuivattuja karpaloita, makeaa puolukkahilloa ja -jauhetta ja tummaa suklaata, kertoo Seljänperä.

– Jos haluaa vieläkin fiinimmän version, niin karpalot voisi uittaa vaikka puolukkaliköörissä, Seljänperä jatkaa.

Seljänperän resepti vei voiton kaikkiaan 34 reseptin joukosta. Ravintola-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi voittajat reseptin ja kuvan perusteella.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)