Riita auton veroista päättyi laukaukseen Posiolla

Toinen miehistä oli hermostunut, hakenut autosta kiväärin ja ampunut sillä lähelle laavua.

Posio
Rovaniemen hallinto-oikeus sijaitsee Lapin käräjäoikeuden tiloissa.
Illanvietto laavulla johti käräjäoikeuteen.Yle / Marjukka Talvitie

Kiväärillä ampunut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen Lapin käräjäoikeudessa. Tapahtumat saivat alkunsa viime kesänä Posiolla sijaitsevalla laavulla, jossa ryhmä miehiä oli viettämässä iltaa.

Kahdella miehistä oli tullut riitaa toisen miehen auton veroista. Mies, jonka auton veroista oli syntynyt suukopua, oli hermostunut. Hän oli hakenut autosta kiväärin ja ampunut sillä lähelle laavua.

Luoti ei osunut kehenkään, mutta käräjäoikeus totesi että laavulla ja sen läheisyydessä olleet henkilöt ovat olleet konkreettisessa vaarassa saada luodista osuman. Käräjäoikeuden mukaan syytetty oli ollut sanaharkan jälkeen kiihtyneessä tilassa ja nauttinut illan aikana jonkin verran alkoholia.

Mies myönsi menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän kiisti kohdistaneensa laukauksen laavulla olevia ihmisiä tai laavua kohti ja sanoi, ettei konkreettista vaaraa ollut aiheutunut.

Mies sai syytteen myös laittomasta uhkauksesta. Laukauksen ammuttuaan hän oli tehnyt aseella latausliikkeen ja tullut riitapukarinsa lähelle ja osoittanut tätä kiväärillä. Syytetty tunnusti tämän syytteen.

Kiväärin laukaissut 35-vuotias mies tuomittiin viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen vaaran aiheuttamisesta ja laittomasta uhkauksesta. Käräjäoikeuden mukaan vankeus voitiin tuomita ehdollisena, koska syytettyä ei oltu aiemmin rekisteröity rikoksista.

Kivääri tuomittiin valtiolle.