Turun puukkoiskun tekijän valitus hoviin peruttiin – terrorismituomio jää voimaan

Bouanane on ilmoittanut asianajajalleen, ettei hän halua olla asian kanssa enää missään tekemisissä.

Turun puukotukset 2017
Kaarle Gummerus.
Abderrahman Bouananen asianajaja Kaarle Gummerus Turun hovioikeudessa Turussa 11. tammikuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Turun kesän 2017 puukotuksista tuomitun Abderrahman Bouananen asianajaja Kaarle Gummerus on perunut Turun hovioikeudelle tehdyn valituksen kokonaisuudessaan.

Näin Bouananen Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa saama tuomio kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta, kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä sekä asiasta tuomitut korvaukset jäävät voimaan sellaisenaan.

Gummerus kertoo tiedotteessa syyksi perumiselle sen, että Bouanane on ilmoittanut asianajajalleen, ettei hän halua olla asian kanssa enää missään tekemisissä.

Gummeruksen mukaan Bouananen kanssa on käyty huolellisesti läpi se, että käräjäoikeuden tuomio tulee näin lainvoimaiseksi eikä siitä voi enää valittaa.

– Päämieheni oli käräjäoikeuden pääkäsittelyssä ja käräjäoikeuden tuomion jälkeen sitä mieltä, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa toisin kuin terrorismirikoksen tunnusmerkistö edellyttää, asianajaja Kaarle Gummerus sanoo tiedotteessa.

– Siitä huolimatta hän ei halua enää, että asian käsittelyä jatketaan. Tästä syystä olen peruuttanut valituksen Turun hovioikeudelle, Gummerus jatkaa.

Bouanane itse ei halua asiaa enää kommentoida.

Lue lisää:

Turun terrori-iskusta tuomittu valitti hovioikeuteen

Analyysi: Turun puukotuksista tuli Suomen ensimmäinen terrori-isku – kansalle ja uhreille tuomiolla on suuri henkinen merkitys

Käräjäoikeus antoi tuomionsa: Turun puukottajalle elinkautinen – Iskusta selvinnyt kertoo tuntevansa iloa, mutta myös surua