Huumeiden salakuljettajat käyttivät Espanjassa drooneja virkavallan tarkkailuun

Rikolliset tarkkailivat drooneilla, liikkuiko satamassa poliiseja, jotta mereltä lähestyvien veneiden hasis-lastit oli mahdollista purkaa satamassa.

Huumeiden kauppa ja salakuljetus
La Linea de la Concepcionin rannikkoa Etelä-Espanjassa.
La Linea de la Concepcionin rannikkoa Etelä-Espanjassa.Carrasco Ragel / EPA

Espanjan poliisi on ottanut kiinni huumeiden salakuljetusliigan, joka käytti drooneja tarkkaillakseen poliisien liikkumista La Linea de la Concepcionin satamakaupungissa Gibraltarin rajalla.

Poliisin mukaan huumeliiga tarkkaili droonien avulla sitä, liikkuiko satamassa poliiseja, jotta mereltä lähestyvän veneen hasis-lasti oli mahdollista purkaa rannalla tai satamassa. Poliisi kertoo pidättäneensä 12 ihmistä epäiltynä salakuljetuksesta. Kaikki pidätetyt ovat Espanjan kansalaisia.

Poliisi kertoo, että pidätettyjen joukossa oli henkilöitä, jotka olivat erittäin taitavia droonien lennätyksessä. Liigalta takavarikoitiin yksi drooni, radiotaajuuksia häiritsevä lähetin sekä huipputason älypuhelimia.

espanjan kartta jossa La Linea de la Concepcion
Yle Uutisgrafiikka

Liigan arvellaan salakuljettaneen Marokosta Espanjaan yli kuusi tonnia hasista viime kuukausien aikana ja ansainneen näin noin viisi miljoonaa euroa.

La Linea de la Concepcionin satamakaupunki sijaitsee Cádizin maakunnassa. Cádizin rannat ja satamat ovat huumesalakuljettajien tärkeimpiä reittejä Espanjaan ja edelleen muualle Eurooppaan. Niiden kautta kulkevat niin Marokon kannabiksen kuin Etelä-Amerikan kokaiininkin kuljetusreitit.

Lähteet: AFP