Hyppää sisältöön

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni eroaa – jatkaa kuitenkin omistajana

Esperi Caren hoivakodeissa paljastuneet epäkohdat ovat olleet mediassa runsaasti esillä viime päivinä.

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

– Tässä tilanteessa näen oikeaksi ratkaisuksi irtisanoutua. Pääpaino on työssäni ollut kasvussa ja kannattavuudessa, ja henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Tästä kärsii nyt koko yritys ja kaikki sen työntekijät. Olen erittäin pahoillani siitä, ja kannan vastuuni tästä virheestäni, toteaa Aarnio-Isohanni tiedotteessa.

Isohanni sanoo olevansa myös surullinen henkilöstön puolesta, sillä hänen mielestään Esperi Carella on paljon työhönsä suurella sydämellä suhtautuvia työntekijöitä, joita kohtaan keskustelu huonosta hoivasta tuntuu ikävältä.

Esperi Caren hoivakodeissa paljastuneet epäkohdat ovat olleet mediassa runsaasti esillä viime päivinä. Perjantaina Valvira ilmoitti keskeyttävänsä yhtiön hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa, kun yhden asiakkaan epäiltiin kuolleen hoitovirheen takia.

Aarnio-Isohanni sanoo, että väitettyä kuolemantapausta on selvitetty perin pohjin, eikä yrityksen selvityksen pohjalta ole löytynyt raporttia tai pyydettyä selvitystä kuolemantapauksesta.

Marja Aarnio-Isohanni Kuva: Sini Pennanen / Esperi Care

– Lähtöni yhteydessä haluan sanoa tämän, Aarnio-Isohanni sanoo.

Aarnio-Isohanni aloitti Esperi Caren toimitusjohtajana vuonna 2003.

Jatkaa edelleen omistajana

Esperi Caren hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo tiedotteessa olevansa pahoillaan siitä, että henkilöstön viestejä Esperin ongelmista ei ole otettu tarpeeksi vakavasti. Kaukonen painottaa, että konsernissa on ryhdytty lukuisiin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi. Hän kertoo, että kaikki uutisissa olleet vakavat syytökset tullaan perinpohjaisesti selvittämään.

Kaukonen kertoo Ylelle, että Aarnio-Isohannin työsuhde päätettiin osapuolten yhteisellä päätöksellä.

– Kävimme keskusteluja Aarnio-Isohannin kanssa viikonlopun aikana ja eilen. Yhteisymmärrys työsuhteen päättämisestä syntyi eilen illalla.

Esperi Caren toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa tällä hetkellä varatoimitusjohtaja Antti Eestilä. Kaukonen kertoo, että yhtiö pyrkii nimittämään lähiaikoina vt. toimitusjohtajan. Samalla käynnistetään uuden varsinaisen toimitusjohtajan etsintä.

Aarnio-Isohanni omistaa Esperi Caresta suoraan ja oman yhtiönsä kautta runsaat kymmenen prosenttia. Kaukonen kertoo, että ex-toimitusjohtaja jatkaa edelleen omistajana yhtiössä.

– Osakassopimuksessa on määritelty, että miten eri tilanteissa omistusten osalta käy, Kaukonen kommentoi.

Lue lisää:

Ylen laaja selvitys paljastaa Esperi Caren hoivakotien karuja käytäntöjä: sängystä pudonneet jätetty lattialle, hoivakoti välillä ilman hoitajaa

Vanhustenhoidossa paljastuneet puutteet aiheuttavat Kristiinankaupungissa hämmennystä ja pettymystä – "Meitä on kalvanut epäilys"

Hoivaskandaalin keskellä oleva Esperi kasvaa kovaa ja tekee tappiota – Suomeen ei ole maksettu veroja viime vuosina

Ylen selvitys: Hoivajätti Attendolla ongelmia ympäri Suomea – hoivakodeissa aliravittuja, ulkoilua harvoin ja likaisissa vaipoissa nukkumaan