1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaivokset

Valkeakoskella osoitetaan jälleen mieltä kultakaivosta vastaan – aktivistit kahlehtivat itsensä, poliisi paikalla

Kultakaivoksen työmaalle johtava tie on suljettu. Töiden on tarkoitus alkaa tällä viikolla.

kaivokset
Poliisi oli paikalla Valkeakosken mielenilmauksessa.
Poliisi oli paikalla Valkeakosken mielenilmauksessa 29. tammikuuta. Mari Vesanummi / Yle

Valkeakoskella kultakaivoksen vastustajat ovat jälleen sulkeneet alueelle johtavan tien. Poliisi partioi tiellä.

Pelastetaan Kaapelinkulma -liike kertoo pyrkivänsä estämään Dragon Miningin räjäytystyöt, joiden on ollut määrä alkaa tällä viikolla.

Kaksi aktivistia oli kahlehtinut itsensä porttiin. Lisäksi yksi aktivisti oli ilmeisesti kiinnittänyt itsensä työlaitteeseen, kertoo paikalla oleva Yle Tampereen toimittaja Mari Vesanummi.

Paikalla on ollut poliisipartioita. Aktivisteja näkyy myös poliisiauton kyydissä. Vesanummen mukaan aktivistia kannettiin portista pois kainaloista.

Liike muistuttaa, että aloite kaivoksen ympäristöluvan uudesta käsittelystä on vielä kesken aluehallintovirastossa. Siinä vaaditaan selvityksiä muun muassa pohjavesivaikutuksista.

Mielenosoittajat sulkivat tien kultakaivokselle Valkeakoskelle myös tammikuun alussa.

Tammikuussa oli mielenilmaus myös Sastamalassa, jossa pyrittiin pysäyttämään töitä Dragon Miningin Sastamalan rikastamolla. Mielenosoittajat seisovat laitteiden päällä ja yrittävät estää rikastamon toiminnan.

Dragon Mining rikastaa Sastamalassa Oriveden ja Huittisten kaivosten kultamalmia. Tulevaisuudessa yhtiö aikoo tuoda rikastamoon malmia myös Valkeakosken Kaapelinkulman kultakaivoksesta.

Lue lisää:

Uusi mielenilmaus Dragon Miningia vastaan: Mielenosoittajat seisovat laitteiden päällä Sastamalassa

Analyysi: Oriveden kaivosta pyöritetään ikivanhalla ympäristöluvalla – valitusrumba on venynyt niin pitkään, että Dragon Mining kertoo jo saaneensa kaivoksesta lähes kaiken haluamansa

Mielenosoittajat sulkivat tien kultakaivokselle Valkeakoskella

Lue seuraavaksi