Anjalan uutta koulua aletaan rakentaa vanhan koulun tontille jo tänä vuonna – valmistunee kaksi vuotta ennen Valkealan ja Sarkolan uusia kouluja

Kouvolan kaupunginhallitus jakoi suunnittelurahat kouluja varten maanantaina.

koulut
Anjalan koulu
Anjalan koulu on käyttökiellossa huonon sisäilman takia.Juha Korhonen / Yle

Kouvolassa aletaan rakentaa uutta Anjalan alakoulua tänä vuonna.

Koulu suunnitellaan vanhan koulun paikalle. Nykyisin oppilaat käyvät koulua väistötiloissa entisen Anjalankosken lukion tiloissa.

Kaupunki on päättänyt rakentaa uudet koulut Anjalaan, Valkealaan ja Sarkolaan.

Kaupunginhallitus varasi maanantaina Anjalan alakoulun suunnitteluun ja rakentamisen aloittamiseen täksi vuodeksi kaksi miljoonaa euroa.

– Anjalan koulun valmistuminen riippuu siitä, miten se lopulta aiotaan toteuttaa. Päivitämme hankesuunnitelman, ja se selviää siinä yhteydessä. Joka tapauksessa koulun valmistuminen olisi hyvä ajoittaa syyslukukauden 2020 alkuun, sanoo toimitilajohtaja Juha Jormanainen.

Vanhat suunnitelmat tarkistetaan

Kaupunginhallitus varasi maanantaina Valkealan ja Sarkolan koulun suunnitteluun yhteensä miljoona euroa: Valkealan koulun suunnitelmiin ja lämpökeskuksen siirtoon 600 000 euroa sekä Sarkolan alakoulun suunnitelmiin 400 000 euroa.

Valkealan ja Sarkolan koulujen hankesuunnitelmat pitää tarkistaa ja niihin tehdä tarvittavat muutokset, koska aiemmista suunnitelmista on kulunut aikaa pari vuotta. Toimitilajohtajan mukaan kyseessä on normaali toimenpide.

– Lähinnä kyse on Sarkolan koulun tontin muodosta ja siitä, voisiko sijoitusta kenties korjata ja miltä osin. Tontin ahtaus asettaa rajoitteita koulun muodolle ja tehokkaalle tilankäytölle, sanoo Juha Jormanainen.

Valkealan ja Sarkolan uudet koulurakennukset ovat isompia kuin Anjalan koulu. Valkealan koulun yhteyteen on lisäksi tulossa kirjasto, perhekeskus ja päiväkoti, joiden suunnittelu vie aikaa.

Koulujen kokonaiskustannusarviot tuodaan hyväksyttäviksi hankesuunnitelmien valmistuttua viimeistään syyskuussa.

Valkealan ja Sarkolan koulujen rakentaminen saattaa alkaa vuoden 2020 keväällä tai kesällä, ja niiden arvioitu valmistumisaika on kesällä 2022.