Vaasan ammattiopiston puukottajalle vankeutta tapon yrityksestä

Viime lokakuussa entistä vaimoaan puukottanut mies on tuomittu 5 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen.

puukotus
Vamian Sampo Campus
Vamian Sampo CampusYle

Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut tänään tuomion viime lokakuussa Vaasan ammattiopisto Vamiassa tapahtuneessa puukotustapauksessa.

Entistä vaimoaan puukottanut mies tuomittiin tapon yrityksestä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 5 vuoden ja 6 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Vamian Sampo Campuksella opiskelijana ollut mies puukotti niin ikään opiskelijana ollutta naista koulun tiloissa. Tapahtuma tallentui oppilaitoksessa videolle, ja siksi tapahtumien kulku paikan päällä on hyvin selvillä. Motiivina oli tekijän kunnian puhdistaminen.

Uhri oli puukottajan entinen puoliso. Sekä epäilty puukottaja että uhri ovat ulkomaalaistaustaisia. He olivat Vamiassa valma- eli valmentavan koulutuksen aikuisopiskelijoita. Epäilty on syntynyt vuonna 1969 ja uhri 1977.

Syyttäjä vaati tuomiota murhan yrityksestä. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että kyseessä oli tapon yritys. Vaikka tilanteeseen liittyi etukäteisharkintaa ja suunnittelua, sitä ei kuitenkaan oikeuden mukaan tehty vakaasti harkiten.

Oikeus katsoo myös, että teko oli hyvin lyhytkestoinen ja uhrin vammat jäivät verrattain vähäisiksi, joten sitä ei voi katsoa erityisen julmaksi ja raa'aksi.