Kauppakeskus Family Center muuttuu koululaisten väistötilaksi

Kauppakeskus Family Centerin tiloissa saattaa syksyllä opiskella viitisensataa Kesämäen koululaista.

koululaiset
Kodin 1 Lappeenrannassa
Lappeenrannan Family Centerissä sijainneen entisen Kodin Ykkösen tilat on tarkoitus remontoida koululaisia varten.Yle

Osa Lappeenrannan Kesämäen koulusta siirtyy ensi syksynä kauppakeskus Family Centerin tiloihin.

Family Centeriin siirtyvät kuudennesta yhdeksänteen luokat, jotka opiskelevat aiemmin Kesämäenrinteen kouluna tunnetussa rakennuksessa.

Syynä on rakennuksen peruskorjaus, joka kestää kaksi lukuvuotta.

Family Centeriin on tarkoitus remontoida 4 000 neliötä tilaa, josta saadaan lohkottua 25 opetustilaa lähes viidellesadalle oppilaalle.

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n projektijohtaja** Jukka Mielikäinen** kertoo, että tilaelementtiratkaisuihin ei päädytty, koska niiden hinta olisi noussut liian korkeaksi suhteessa väistötilassa vietettyyn aikaan.

Nyrkkeilijöiden harjoitustiloja kauppakeskus Family Centerissä Lappeenrannassa.
Kauppakeskus Family Centerin tiloja on remontoitu myös siksi, että siitä tehtiin urheilutalon väistötilat.Yle / Ville Toijonen

Päätös tehdään keväällä

Lappeenrannan rakennusvalvonnan on hyväksyttävä Family Centerin tilojen sopivuus koulun väistötiloiksi. Kaupunki päättää asiasta keväällä.

Projektijohtaja Jukka Mielikäinen kertoo, että myös Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston tiloja harkittiin, mutta Family Center osoittautui koulun kannalta toimivammaksi tilaksi.

– Samat tilat palvelevat nyt urheilutalon väistötilana, ja niihin on oltu käsityksemme mukaan tyytyväisiä, Mielikäinen sanoo.

Koulun ruokala saadaan järjestettyä Family Centerissä olevan entisen pitserian alueelle. Pääosa muista toiminnoista sijoittuu toisen kerroksen entisiin Kodin Ykkösen tiloihin eli samoihin tiloihin, joissa urheilutalo on väistössä toukokuun loppuun saakka.

Ylämaan ja Voisalmen suunnalta tulevien bussien aikatauluja ja reittejä on tarkoitus muuttaa muutoksen vuoksi. Family Centeriin siirtyminen kasvattaa myös koulumatkoihin kuljetuksen saavien oppilaiden määrää 70:llä.

– Kodin ja koulun välinen kyyditys järjestetään, jos koulun ensisijaisen oppilaan matka Family Centerissä sijaitsevaan kouluun on yli viisi kilometriä, Mielikäinen kertoo.

Kauppakeskus Family Center Lappeenrannassa.
Kauppakeskus Family Center sijaitsee Lappeenrannan Myllymäessä. Yle / Ville Toijonen