MuSa pelaa Ykkösen ottelut Porin stadionilla – oman kentän kehittämisessä otetaan aikalisä

Seura ei aio hakea tulevaa kesää varten muutosta Palloliiton päätökseen, jonka mukaan Musan kenttä ei kelpaa olosuhteiltaan jalkapallon Ykkösen otteluihin.

Pori
Stadion Porin
Porin stadionin lehtereille odotetaan kesällä MuSan kannattajia..Jari Pelkonen / Yle

Jalkapallon Ykköseen noussut Musan Salama pelaa kotiottelunsa kesällä Porin stadionilla, puolentoista kilometrin päässä seuran kotikentältä.

MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi kertoo, että seura ei aio enää hakea Suomen Palloliitolta muutosta kenttäpäätökseen.

Löytökorven mukaan seuran tavoitteena on nyt tuoda Musan tunnelma stadionille. Selkeää yleisötavoitetta Ykkösen otteluille ei ole vielä asetettu, mutta Löytökorpi arvioi yleisömäärän kipuavan otteluissa ainakin tuhannen paikkeille.

Ensimmäinen Ykkösen ottelu on toukokuun 11. päivänä, jolloin MuSan vieraaksi Poriin saapuu Pietarsaaren Jaro.

MuSa pelasi viimeksi Ykkösessä 2000-luvun alussa. Tuolloin ottelut pelattiin Porin stadionilla.

Alun perin MuSa olisi halunnut pelata etenkin tunnelman vuoksi edelleen kotikentällään, mutta Palloliitto katsoo, että Musan kenttä ei ole riittävän turvallinen pelaajille, erotuomareille ja katsojille. Musan kentältä puuttuu myös kuppi-istuimia eikä katsomoa ole katettu.

Toiminnanjohtaja Löytökorpi sanoo, että Musan kentän kehittämisessä otetaan nyt aikalisä. Alueesta ei ole valmiina minkäänlaista kehittämissuunnitelmaa. Musan kentän parantamista alkaa miettiä seuran työryhmä.