Uimahallin purkamisesta kiistaa Rovaniemellä

Vapaa-ajanlautakunta äänesti Vesihiiden purkamisesta.

uimahallit
Iso allas odottaa uimareita
Virkamiesten suunnitelmissa Rovaniemen keskustan uimahalli purettaisiin ja tontti jalostettaisiin muuhun tarkoitukseen.Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen keskustan uimahallin purkamisesta syntyi kiistaa vapaa-ajan lautakunnassa tiistaina. Kaksi demaria ja yksi vasemmistoliiton edustaja olisivat halunneet poistaa säästöehdotuksista uimahalliratkaisun, mutta he hävisivät äänestyksessä.

Äänestyksen jälkeen vapaa-ajan lautakunta hyväksyi toimialajohtaja Antti Lassilan esityksen. Sen mukaan Vesihiiden uimahalli puretaan kun uusi uimahalli Ounasvaaralle valmistuu. Jos suunnitelmat pitävät kutinsa, Ounasvaaran uuden uimahallin pitäisi olla valmiina vuonna 2022.

Äänestyksen hävinneet Reino Rissanen (sd.), Maija Pirttijärvi (sd.) ja Veera Kuure (vas.) jättivät eriävän mielipiteen Vesihiiden purkamisesta.

– Päätös on hallituksessa ja valtuustossa tehtyjen päätösten vastainen. Lisäksi Vesihiiden purkaminen on kokoluokaltaan niin suuri päätös, ettei sitä voi niputtaa toimenpidepykälään vaan se olisi pitänyt käsitellä omana pykälänään, kolmikko perustelee.

Osa säästöohjelmaa

Lautakunta torjui avustuksista säästämisen. Sen sijaan läpi menivät muun muassa uimahalli-, teatteri- ja konserttilippujen korotukset.

Vesihiiden uimahallin aikuisten liput kallistuvat euron, Korundin liput vajaat kaksi euroa, Arktikumin liput noin 2,5 euroa ja kamariorkesterin konserttilippu runsaat kaksi euroa. Lippujen hinnat nousevat ensi vuonna.

Säästöesitykset, jotka ovat osa talouden ja toiminnan uudistamisohjelmaa, menevät seuraavaksi Rovaniemen kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.