Hyppää sisältöön

Turun Heikkilän asemakaava eteni lautakunnassa – Kasarmin arvokkaat rakennukset suojeltaisiin

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi asemakaavamuutoksen tavoitteet. Alueelle tulisi noin 5000 asukkaan asuinalue.

Kuva: Eino Kossila / Yle

Heikkilän vanhalle kasarmialueelle ja sen ympäristöön Pihlajaniemeen suunnitellaan noin 5000 asukkaan uutta kaupunginosaa.

Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi eilen Heikkilään tulevan uuden asuinalueen kaavamuutoksen tavoitteet. Päätöksen myötä asemakaavan suunnittelu voi alkaa.

Tuleva asemakaava suunnitellaan puolustusvoimien tarpeet huomioon ottaen. Lisäksi suunnitelmissa on Heikkilän kasarmialueen kuluttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten suojelu sekä kasarmin urheilukentän kehittäminen liikunta- ja virkistysalueena.

Kuva: Turun kaupunki

Yhtenä kaavan tavoitteena on varata ranta-alue virkitysalueeksi. Rantaan tulisi suunnitelmien mukaan venevalkama, uimaranta ja kahvila. Rantaan tulisi myös rantareitti, joka yhdistäisi uuden alueen Uittamon ja Majakkarannan ulkoilureitteihin.

Suunnittelualueen pohjoisosaan on tavoitteena suunnitella kaupallisten palveluiden keskusta. Liiketilojen lisäksi sinne voisi rakentua myös päiväkoti ja toimitiloja.

Asemakaavamuutos laaditaan Senaatti-kiinteistöjen aloitteesta. Senaatti-kiinteistöt omistaa suurimman osan alueesta ja Puolustusvoimat on siellä vuokralla.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti eilisessä kokouksessa hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman. (siirryt toiseen palveluun)

.
.