Haluatko omistaa jääkiekkojoukkueen? Rovaniemen Kiekko myy osakkeita

RoKin osakkaaksi pääsee halvimmillaan 120 eurolla.

Rovaniemen Kiekko (RoKi)
RoKi - KeuPa ottelu 12.3.2016
Arkistokuva RoKin pelistä.Tommy Jokelainen

Jääkiekkojoukkue Rovaniemen Kiekko (RoKi) kerää rahaa myymällä osakkeitaan. Myyntiin tulee edustusjoukkueen yhtiön kahdenlaisia osakkeita, joita ostamalla voi päästä Mestiksessä pelaavan jääkiekkojoukkueen omistajaksi.

A-sarjan osakkeet ovat kalliimpia ja niillä saa päätösvaltaa seuran toimintaan. A-sarjan osake maksaa 6,5 euroa kappaleelta ja niitä on ostettava vähintään 154 kappaletta eli tuhannella eurolla. A-sarjan osakkeita tulee myyntiin kaikkiaan 40 000 kappaletta.

B-sarjan osakkeet on suunnattu kannattajille eikä niillä saa päätösvaltaa. B-sarjan osake maksaa 4 euroa ja niitä on ostettava vähintään 30 kappaletta eli 120 eurolla. B-sarjan osakkeita tulee myyntiin myös 40 000.

Seura tavoittelee osakeannilla kaikkiaan 420 000 euron tuloja.

Taustalla takavuosien tappiot

RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta sanoo, että osakeannin taustalla ovat seuran takavuosien tappiolliset vuodet, jotka painavat edelleen.

– Tappioita on vielä noin 200 000 euroa, vaikka talous on parantunut ja laiva on kääntynyt jo jonkin aikaa sitten.

Kankaanranta lisää, että osakeannilla halutaan korostaa rovaniemeläisen jääkiekkoseuran yhteisöllisyyttä.

– Haluamme tarjota mahdollisimman monelle tavalla olla syvemmin mukana seuran toiminnassa. Tämä on myös tunneperäinen juttu.

Kankaanranta toivoo osakkeiden ostajiksi kaikkia lappilaisia ja jääkiekon ystäviä myös muualta.

Rovaniemeläisen kiekkojoukkueen osakkeet tulevat myyntiin perjantaina 1. helmikuuta. Osakkeita voi ostaa RoKin verkkosivuilla tai kotipeleissä Rovaniemen Lappi Areenalla. Osakeantia kestää kaksi kuukautta eli maaliskuun loppuun saakka.

Rovaniemen Kiekon edustusjoukkue on Roki Hockey Oy. Tällä hetkellä yhtiöstä omistaa noin 30 prosenttia Rovaniemen Kiekko ry, joka pyörittää junioritoimintaa. Loput osakkeista on yksityishenkilöiden omistuksessa.