1. yle.fi
  2. Uutiset

Sarjahukuttajan kotitila nyt myynnissä huutokaupassa – huonokuntoisilla rakennuksilla ei ole pohjahintaa

Tilalla kuoli kolme ihmistä vuosina 2004–2008.

pakkohuutokauppa
Pekka Seppänen oikeudessa.
Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi Pekka Seppäsen 14,5 vuoden vankeusrangaistukseen kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä helmikuussa 2018.Matti Myller / Yle

Kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä tuomitun sarjahukuttajan, kontiolahtelaisen Pekka Seppäsen kotitila on tullut myyntiin nettihuutokauppaan.

Kotimäkenä tunnettu vajaan 12 hehtaarin tila sijaitsee Kontiolahden Jaamankankaalla. Huuhtokaupassa tilalle ei ole määritetty pohjahintaa.

Tilalla on puutalo, navetta, ulkosauna ja pieni ulkovarasto. Kaikki rakennukset ovat huonokuntoisia. Tilalla ei myöskään ole vesi- tai viemäriliittymää, vaan navetan yhteydessä on ulkovessa.

Peltoa kauppaan kuuluu runsaat 6 hehtaaria ja metsää vajaat 5,5 hehtaaria. Metsä on pääosin hoitamatonta, minkä takia metsämaan arvon on katsottu jäävän 2 300 euroon. Tilatukioikeuksia kauppaan kuuluu peltoalaa vastaava määrä.

Sarjahukuttaja Pekka Seppänen kotitilan myynti-ilmoitus nettihuutokaupassa.
Pekka Seppäsen kotitila on myynnissä nettihuutokaupassa helmikuun 20. päivään saakka.Ruutukaappaus Huutokaupat.com

Kontiolahden Kotimäen lisäksi Seppänen omistaa kiinteistön Tohmajärvellä. Myös se myydään pakkohuutokaupalla Seppäsen velkojen maksamiseksi.

Ulosottoviraston mukaan rikosten uhreilla, omaisilla ja muilla tahoilla on saatavia Seppäseltä yhteensä noin 130 000 euroa.

Mikäli kiinteistöt eivät käy kaupaksi tai niistä saadaan pienempi hinta kuin on velkojen yhteismäärä, eri tahot saavat rahaa velkasumman suuruuden mukaisesti. Ensin huutokauppahinnasta kuitenkin vähennetään ulosmittauksen täytäntöönpanokulut.

Kotimäessä kuoli kolme ihmistä vuosina 2004–2008. Tilan huutokauppa sulkeutuu 20. helmikuuta.

*Lue lisää: *

Ostaisitko kodin, jossa on tapahtunut murha? Kiinteistönvälittäjän on selitettävä luodinreikä seinässä tai ruumiin jäljet parketissa

Lue seuraavaksi