Idea uudesta elokuvateatterista Pasaatissa elää sittenkin – hallinto-oikeus ei käsittele kotkalaisen taloyhtiön valitusta

Yrittäjä haluaisi rakentaa Kotkaan uuden elokuvateatterin osaksi kauppakeskus Pasaatia.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
Pasaati-ostoskeskuksen vaalean sävyinen rakennus talvimaisemassa.
Kotkan Leffat on suunnitellut elokuvateatterin rakentamista pääosin kauppakeskus Pasaatin katolle.Miina Sillanpää / Yle

Idea uuden elokuvateatterin rakentamisesta kauppakeskus Pasaatiin elää edelleen Kotkassa.

Kotkan Leffojen yrittäjä Tero Lindqvist on suunnitellut muutaman vuoden ajan uutta elokuvateatteria osaksi kauppakeskusta. Marraskuussa Lindqvist kuitenkin ilmoitti luopuvansa ideasta, ja keskittyvänsä nykyisten kahden elokuvateatterin kunnostamiseen.

Taustalla oli Pasaatin omistavan kauppakeskusyhtiön ja samassa korttelissa olevan taloyhtiön välinen kiista. Elokuvateatterin rakentamiseen liittyen Kotkan kaupunki myönsi kauppakeskuksen korottamiselle poikkeamisluvan kesäkuussa.

Taloyhtiö valitti poikkeamisluvasta ja vaati päätöksen kumoamista. Valittajien mielestä elokuvateatteri olisi puhtaasti kaupallinen hanke, eikä se toteuttaisi asemakaavan toteuttamista.

Itä-Suomen hallinto-oikeus ilmoitti keskiviikkona, että se ei käsittele asunto-osakeyhtiön valitusta. Oikeuden mukaan yhtiöllä ei ollut asiassa valitusoikeutta.

Lindqvist sanoo nyt, että hän on yhteydessä kauppakeskusyhtiöön lähiaikoina. Teatterihankkeen mahdollisesta toteutumisesta hän on vielä vaitonainen.