10 päiväksi palkatun taivastelijan 8000 euron palkka menee pian porakaivoon – perhe keräsi fanejakin Seinäjoella

Seinäjoen kaupungin markkinointitempauksen keulakuva, taivastelija Thomas Halloran uskoo, että hän onnistui perheineen lunastamaan odotukset.

Markkinointikampanja
Taivastelijat
Seinäjoen kaupunki palkkasi markkinointitehtävään taivastelijan kymmeneksi päiväksi. Kotkalaisen Thomas Halloranin ja hänen perheensä työ oli julkaista kuvia ja videoita seinäjokisista ihmisistä ja ilmiöistä somekanavilla. Kuvaus ja editointi: Pasi Takkunen / Yle.

Seinäjoen kaupungin erikoinen markkinointitempaus on tuonut kaupungille kosolti julkisuutta. Kaupunki etsi marraskuussa työpaikkailmoituksella määräaikaiseen tehtävään taivastelijaa, jonka työtehtäviin kuului raportoida sosiaalisessa mediassa kaikesta näkemästään ja kokemastaan.

Kymmenen päivän työstä luvattiin palkkaa 8000 euroa.

Taivastelijaksi valikoitui 162 hakemuksen joukosta vuodenvaihteessa kotkalainen Halloranin perhe. Halloranit aloittivat työnsä 21. tammikuuta ja nyt urakka on niin sanotusti purkissa.

Taivastelija on työnsä tehnyt ja on aika arvioida, saiko kaupunki rahoilleen vastinetta.

Kymmenen päivän tuotanto eteni lähes minuuttiaikataululla – tosin menoa rajoitti osittain myös 8-kuukautisen Islan omat aikataulut. Thomas Halloran myöntää, että työ oli hyvin hektistä.

– Tiesin kyllä, ettei tämä ole mikään läpihuutojuttu. Tässä piti tehdä paljon työtä ja rahan eteen täytyi todistaa itsensä. Musta tuntuu, että olemme lunastaneet odotukset aika hyvin, Halloran pohtii.

Meet and greet -tilaisuus keräsi Seinäjoen pääkirjastoon pari sataa fania tiistaina 29. tammikuuta.
Meet and greet -tilaisuus keräsi Seinäjoen pääkirjastoon pari sataa fania tiistaina 29. tammikuuta.Mirva Ekman / Yle

Halloranit kertovat saaneensa pelkästään positiivista palautetta ihmisiltä. Thomas innostuu kehumaan pohjalaisten rohkeutta, jota nauraa saaneensa myös itselleen hänelle puetun kansallispuvun myötä.

– Lapset oppivat olemaan täällä jo tarhasta asti tosi rohkeita. Täällä on ihan omanlaistaan rohkeutta, Halloran suitsuttaa.

"Tämä on aivan valtavaa Seinäjoelle"

Tiistaina järjestettyyn Meet and greet -tilaisuuteen osallistui Seinäjoen pääkirjastossa pari sataa ihmistä. Halloranit puettiin pohjalaisiin kansallisasuihin ja heidän kanssaan sai ottaa valokuvia. Paikalla oli paitsi lapsia ja nuoria niin myös varttuneempia faneja.

Seinäjokelaiset Ritva ja Jarmo Hakala tulivat paikalle mielenkiinnosta, ja pitihän se yhteiskuvakin saada.

– Tämä on aivan valtavaa Seinäjoelle, hieno juttu. Seinäjokiset saavat keskustella tästä aiheesta vielä monta kuukautta, Hakalat hehkuttavat.

Seinäjokelainen Minna Julmala kehui myös taivastelijaa.

Taivastelija Thomas Halloran yhteiskuvassa fanitilaisuudessa.
Taivastelija Thomas Halloran yhteiskuvassa fanitilaisuudessa.Mirva Ekman / Yle

– Ensin vähän epäilin, että mitähän tästä tulee, mutta musta on tullut nyt ihan fani. Uskon, että tämä tästä vielä leviää ja mitä kaikkea vielä kuullaankaan tämän jälkeen, hymyilee Julmala.

"Ole oma itsesi, niin varmasti menestyt"

Taivastelijan pestiä arvosteltiin myös kriittisesti lähinnä siitä tarjotun palkan vuoksi. 8000 euron kokoinen palkka kymmenen päivän työstä kuulosti joistakin kohtuuttoman suurelta.

Halloranin perhe aikoo käyttää summan oman kotinsa porakaivoon.

– Olen itse yksityinen elinkeinonharjoittaja, ja laskin aiemmin, että jos olisin tehnyt tällaisesta tarjouskilpailutuksen, se olisi samaa hintaluokkaa. Tämä kymmenen päivää minulle on sama, kuin tiivistäisin kolme kuukautta työtä kymmeneen päivään, Halloran kuvaa.

Titta, Isla ja Thomas Halloranin työpesti taivastelijoina päättyi torstaina 31. tammikuuta Seinäjoella.
Titta, Isla ja Thomas Halloranin työpesti taivastelijoina päättyi torstaina 31. tammikuuta Seinäjoella.Mirva Ekman / Yle

Halloran kertoo myös olleensa kameran edessä täysin oma itsensä, koska ei muuta osaa.

– Äiti on aina sanonut mulle, että ole oma itsesi, niin varmasti menestyt. Olen laittanut itseni tuolla likoon ja se on ollut ihan mieletöntä, hän virnistää.