Muusikko Kalle "Loiriplukari" Taivainen teki uuden kappaleen suorassa lähetyksessä ja tatuoi sen jälkeen tunnuksensa juontajan käsivarteen

Monialainen taiteilija tekee musiikin lisäksi kuvataidetta ja pitää tatuointistudiota sukelluskeskuksessa Mosambikissa.

Kalle Taivainen
Uusi Loiriplukari-laulu: "Onko Susanna Laineen tukka oikea?"
Uusi Loiriplukari-laulu: "Onko Susanna Laineen tukka oikea?"

Kesällä 2017 Youtubessa levisi ihmetystä ja ihailua herättänyt musiikkivideo. Siinä Vesa-Matti Loirilta kuulostava ääni lauloi hypnoottisen yksinkertaista sävelmää: "Ei voi laittaa verotukseen, ei voi laittaa, verotukseen ..." Paljon muuta kappaleessa ei sanottukaan.

Artisti oli Loiriplukari, eli siviilissä muusikko ja kuvataitelija Kalle Taivainen. Kappale syntyi hänen mukaansa vahingossa.

– Testasin tähän kappaleeseen loiriääntä, en tiedä edes miksi. Soitin niitä kavareille, ja he nauroivat vedet silmissä. Siitä keksin, että tehdään näihin jotain outoja musiikkivideoita, jotain taidekulmaa tässä on. Siitä se lähti.

Kappaleista tuli pian somehittejä ja viime vuoden lopulla Louriplukarilta tuli jo kokonainen albumi. Esikuva Vesa-Matti Loirikin on kuullut kappaleita.

– Juttelin Loirin managerin Pete Eklundin kanssa. Hän kertoi, että Vesku oli laulanut takapenkillä kappaletta "Hannele Lauri" ja kysynyt: "Oliko tämä mun levyttämä?"

Puoli seitsemän -lähetyksessä syntyi myös livenä uusi "plukaribiisi". Aiheena on yksi usein toistuvista katsojakysymyksestä ohjelman tekijöille – onko Susanna Laineen tukka oikea?

Afrikka opetti kärsivällisyyttä

Pari vuotta sitten Kalle Taivainen muutti perheineen Mosambikiin pyörittämään sukellusmatkailupalveluja tarjoavaa yhtiötä. Eläminen Afrikassa on opettanut muun muassa kärsivällisyyttä.

– Tulee olo, että ei minulla ole kiire mihinkään, jos kaveri ei tule töihin koska sataa. Otanpa vaikka kahvit.

Afrikkalaisesta näkökulmasta suomalaista sosiaalista mediaa seuratessa silmät avautuivat myös yhdelle tietylle ilmiölle.

– On iso ero siinä, mistä valitetaan. Suomessa te mediaa myöten valitatte vaikka jostan kukkakaalipirtelöstä. Siellä valitetaan ihan syystä. Kun ei oikeasti ole rahaa ruokaan. Kun ei ole edes jääkaappia, johon sitä ruokaa voisi laittaa säästöön.

Loiriplukarin logo Kekäläisen käsivarteen

Taivainen aloitti tatuointitaiteilijana kymmenen vuotta sitten. Ensimmäiseksisi alan tapoihin kuuluu tehdä tatuointi itselleen. Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Mikko Kekäläinen taas sai suorassa lähetyksessä tatuoinnin, jonka kuvana on illan vieraan, Loiriplukarin logo.

Katso tästä, kuinka tatuointi lähti käyntiin:

Mikko Kekäläistä tatuoidaan studiossa
Kuvataiteilija ja muusikko Kalle Taivainen tatuoi Loiriplukarin logon Kekäläisen käsivarteen

Ja tältä näytti lopputulos puolitoista tuntia myöhemmin:

Mikko Kekäläisen Loiriplukari-tatuointi

Katso täältä Kalle Taivaisen koko hastattelu.