Ammattimainen kannabiskasvattamo paljastui Oulunkylässä: olohuone, makuuhuone ja keittiö täynnä kasveja

Kahdelta kolmikymppiseltä epäillyltä takavarikoitiin joitain tuhansia euroja käteistä rahaa.

huumeet
Kannabiskasveja kasvatusteltassa
Kasvatustelttoja löytyi asunnon makuuhuoneesta, olohuoneesta ja keittiöstä sekä epäiltyjen kotiosoitteesta.Helsingin poliisi

Kerrostaloasunnosta Oulunkylästä on löytynyt ammattimainen kannabiskasvattamo, kertoo Helsingin poliisi.

– Asunto oli pelkästään ammattimaisessa kannabiksen kasvatuskäytössä. Olohuoneessa, makuuhuoneessa ja keittiössä oli kaikissa kasvatustelttoja, joista löytyi lukuisia kannabiskasveja ja niiden taimia sekä runsaasti kasvatukseen tarvittavaa välineistöä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi henkilöä rikoksesta epäiltynä: vuonna 1989 syntyneen miehen ja vuonna 1987 syntyneen naisen. Heitä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Kaksikon epäillään myyneen kasvattamaansa kannabista.

Poliisi teki kotietsinnän myös epäiltyjen kotiosoitteeseen. Asunnosta takavarikoitiin joitain tuhansia euroja käteistä rahaa, kannabiskasveja sekä kasvatustarvikkeita.

Kolmen viime kuukauden aikana poliisi on kirjannut parikymmentä ilmoitusta huumausaineen viljelyyn liittyvistä rikosepäilyistä Helsingissä: neljässä on kyse törkeistä huumausainerikoksista ja lopuissa perusmuotoisista huumausainerikoksista.