Teatteri Ulpu pitää välivuoden kesäteatterista Massilla – uusi näyttämö haaveissa lähempänä Ulvilan keskustaa

Uusi kesäteatteri voisi sijoittua Ulvilan jokirantaan tai vapaa-ajankeskuksen maastoon.

Ulvila
Teatteri Ulpu Massi
He olivat pääosissa viime kesänä Massilla. D´Artagnan: Ella Inkinen, Porthos: Oskari Huhtanen, Athos: Harri Vihavainen ja Aramis: Nelli Vihtalahti.Joonas Salli / Teatteri Ulpu

Ulvilan Massilla ei nähdä kesäteatteria tulevana kesänä. Teatteri Ulpu on päättänyt pitää kesäteatterista välivuoden. Yhtenä syynä on Massin rapistunut katsomo.

Teatteriyhdistyksessä on mietitty myös teatterin siirtämistä lähemmäs Ulvilan keskustaa. Uusi paikka voisi olla Naparannassa Kokemäenjoen partaalla tai Ulvilan vapaa-ajankeskuksen ympäristössä.

– Jokirannassa saattaisi tuottaa ongelmia se, että jos esitetään esimerkiksi 1700-luvulle sijoittuvaa näytelmää, illuusio voisi rikkoontua, kun vesiskootteri päräyttää vierestä, miettii Ulpun puheenjohtaja Maiju Junko.

Ulvilan Hansamarkkinat on pidetty kaksi kertaa vapaa-ajankeskus Kaskelotin maastossa. Myös Ulpu on ollut mukana markkinoilla. Puheenjohtaja Junkon mielestä kumpuilevasta maastosta löytyisi sopivia paikkoja kesäteatterin näyttämölle ja katsomolle.

Uusi teatteripaikka tarvitsee tukijoita toteutuakseen

Puheenjohtaja Junko muistuttaa, että kyse on vielä vasta haaveista. Uuden kesäteatterin toteutumiseksi tarvitaan tueksi myös yhteistyökumppaneita ja Ulvilan kaupunkia.

Massin ulkoilualue sijaitsee muutaman kilometrin päässä Ulvilan keskustasta. Ulpu on järjestänyt siellä kesäteatteria vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäinen esitys oli Ronja Ryövärintytär. Viime kesänä Massilla nähtiin Kolme muskettisoturia.

Ulpulla on myös toinen näyttämö: sadan hengen studionäyttämö Ulvilan kirjastotalossa. Siellä saa ensi-iltansa maaliskuun 16. päivänä Tuhkimo.