Hyppää sisältöön

Sähköyhtiöt raivaavat lumen painosta taipuneita puita – Keminmaassa urakka on alkanut tällä viikolla

Sähköyhtiöt raivaavat lunta ja puita pois sähkölinjoilta, jotta sähkökatkoksilta vältyttäisiin.

Keminmaassa on alettu raivata lunta ja reunapuita sähkölinjoilta. Energia- ja vesiyhtiö kaataa reunapuita, jotka ovat painuneet lumikuorman takia johtojen päälle. Lisäksi johtimiin kertynyttä lumikuormaa pudotetaan alas.

Yhtiöstä kerrotaan, että sähkönjakelussa voi olla lyhyitä katkoksia raivausten takia. Töitä tehdään tällä ja ensi viikolla.

Lumi ja huurre häädetään pois johdoilta

– Lunta ja huurretta on pudotettu sähköjohdoilta joulukuusta lähtien ja lumikuorman painosta johdoille taipuneita reunapuita on kaadettu tälle talvea jo satoja, kertoo toimitusjohtaja Heikki Hukkanen Tornionlaakson Sähköstä.

Yhtiöstä arvioidaan, että puihin kertyvä pakkaslumi ei aiheuttane laajempia sähkökatkoa, mutta yksittäisten katkojen esiintymistä ei voida poissulkea.

Tornion Energian toimitusjohtaja Jukka Järnström kertoo, että vuodenvaihteen myrsky puhdisti paikoitellen suurimmat lumikuormat puista ja johdoilta, mutta tykkylumipartioille on jälleen tarvetta.

Sähköyhtiön vikapäivystykseen on syytä olla yhteydessä, jos ilmajohdoille on kaatunut puita, ilmajohtoja on maassa tai niitä on epätavallisen matalalla.

.
.