Edellinen lentokone hidasteli lumisella Helsinki-Vantaalla: Norwegian joutui nostamaan lentokoneen ylös kesken laskeutumisen

Kööpenhaminasta Helsinkiin matkalla ollut kone pääsi lopulta laskeutumaan puoli yhdentoista maissa illalla.

lentoliikenne
Norwegianin lentokone
Norwegianin lentokone joutui vaaratilanteeseen tammikuun puolessa välissä, kun matkustajalentokone ei totellut lennonjohdon käskyä keskeyttää laskeutuminen ja nostaa kone takaisin ilmaan.Alastair Philip Wiper / AOP

Norwegian joutui keskeyttämään laskeutumisen ja nostamaan lentokoneen ylös Helsinki-Vantaan lentokentällä myöhään keskiviikkoiltana, kertoo Finavia. Kyseessä oli Kööpenhaminasta Helsinkiin matkalla ollut kone.

Ylösvedosta ei koitunut suurta myöhästymistä: Lento laskeutui kello 22:37, kun aikataulun mukainen laskeutumisaika oli 22:20.

Lennonjohdosta vastaavan ANS Finlandin mukaan edellinen kone ei ollut ehtinyt poistua kiitotieltä lumisen sään takia. ANS Finlandin mukaan lennonjohto antoi Norwegianille ylösvetokäskyn hyvissä ajoin.

Norwegianin lentokone joutui vaaratilanteeseen tammikuun puolessa välissä, kun matkustajalentokone ei totellut lennonjohdon käskyä keskeyttää laskeutuminen ja nostaa kone takaisin ilmaan. Norwegianin kone ei voinut laskeutua, koska kiitotiellä oli edellä laskeutunut Turkish Airlinesin lentokone. Onnettomuustutkintakeskus Otkes käynnistä tapauksesta tutkinnan.

Ylösveto kesken laskeutumisen on normaali toimenpide, sanoo lennonjohdosta vastaavan valtionyhtiön ANS Finlandin viestintäpäällikkö Leena Huhtamaa.

– Meidän näkökulmastamme tässä ei ole mitään outoa. Ihan tavallista toimintaa, sanoo Huhtamaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Onnettomuustutkintakeskus: Helsinki-Vantaalla illalla vaaratilanne

Uutista päivitetty kello 13.34: Lisätty tieto ylösvedon syystä.