Hovioikeus: Riihimäellä naisen kuristaneen miehen yhdeksän vuoden vankeustuomio oli oikea ratkaisu

Helsingin hovioikeuden mukaan miehen saama pitkä vankeusrangaistus oli oikeudenmukaisessa suhteessa rikokseen.

Kuristamissurma
Poliisi
Petteri Paalasmaa / AOP

Helsingin hovioikeus piti voimassa riihimäkeläismiehen saaman vankeustuomion riihimäkeläisen naisen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Huhtikuussa 2018 Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi miehen yhdeksän vuoden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan erilaisia korvauksia ja kuluja lähes 25 000 euroa, ja lisäksi hovioikeusvaiheen asianajokulut.

Tuomittu vaati hovioikeudelta, että hänen katsottaisiin syyllistyneen tapon sijaan törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Lisäksi hän vaati, että hänen menettelynsä rikoksensa selvittämisessä pitäisi ottaa huomioon rangaistusta lieventävänä seikkana.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeuden tuomio oli oikea ja rangaistus oikeudenmukaisessa suhteessa rikokseen. Hovioikeuden tuomioon voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 1. huhtikuuta.

Mies kuristi naisen Riihimäellä yksityisasunnossa vuoden 2017 marraskuussa. Rikostoverien avustuksella uhri kuljetettiin Keski-Suomeen ja kätkettiin siellä metsään.