Muurolan yläkoulu saatetaan lakkauttaa

Yläkoulun sulkeminen on mukana vaihtoehdoissa, joissa harkitaan Alakemijoen alueen koulujen tulevaisuutta.

Muurola, Rovaniemi
Muurolan koulu.
Muurolan lukio lakkautettiin vuonna 2016 ja nyt on väläytetty yläkoulun lopettamista.Juha Mäntykenttä / Yle

Rovaniemen Muurolan kylän yläkoulu saatetaan lakkauttaa. Yläkoulun sulkeminen on mukana vaihtoehdoissa, joissa harkitaan Alakemijoen alueen koulujen tulevaisuutta. Muurolan yläkoulussa on vajaat 130 oppilasta.

Muurolasta lakkautettiin lukio vuonna 2016.

Alakemijoen alueella on kaikkiaan kuusi koulua eli Rantavitikan, Viirinkankaan, Alakorkalon, Hirvaan ja Rautiosaaren koulut. Kaupungilla on viisi eri vaihtoehtoa koulujen kohtalosta Alakoemijoen palveluverkkosuunnitelmassa.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa säilytettäisiin kaikki nykyiset koulut. Muurolan yläkoulun sulkeminen on mukana vaihtoehdoissa kaksi ja kolme. Kolmosvaihtoehto on kaikista radikaalein sillä siinä jäljelle jäisivät vain Rantaviirin yhtenäiskoulu ja Muurolan alakoulu. Neljännessä vaihtoehdossa lakkautettaisiin Alakorkalon ja Rautionsaaren koulut. Viidennessä vaihtoehdossa muun muassa suljettaisiin Hirvaan, Rautionsaaren, Rantavitikan, Alakorkalon ja Muurolan koulut.

Asiasta päättää Rovaniemen koulutuslautakunta kesäkuussa.

"En uskalla sanoa että se on todennäköistä"

– Sanoisin, että Muurolan yläkoulun lakkauttaminen on mahdollista, mutta en uskalla sanoa että se on todennäköistä, Rovaniemen kaupungin sivistyspalvelujen hallintopäällikkö Risto Varis muotoilee.

Varis sanoo, että Alakemijoen alueen palveluverkkoa käydään läpi taloudellisista syistä ja siksi että eri alueiden oppilasmäärien odotetaan kehittyvän eri tavalla tulevaisuudessa.

- Osassa kylistä ja kaupunginosista oppilaiden määrä on ennusteiden mukaan vähenemässä ja joissakin nousemassa.

Kaupunki on järjestänyt ja järjestää edelleen tilaisuuksia kouluverkkosuunnitelmista alueen ihmisille. Myöhemmin keväällä heiltä pyydetään myös kirjallisia lausuntoja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.